Volledig scherm
© AP

Mazraoui verkiest Marokko boven Oranje

Noussair Mazraoui speelt volgende week zaterdag met Marokko mee in de kwalificatiewedstrijd tegen Malawi. De Ajacied heeft zijn keuze gemaakt voor het Noord-Afrikaanse land. 

Bondscoach Ronald Koeman sprak vorige week donderdag met de Marokkaanse Nederlander. Koeman had toen nog de hoop dat de Ajax-verdediger voor Oranje zou kiezen. 

Mazraoui, geboren in Leiderdorp, heeft een aantal dagen nodig gehad om na te denken. HIj kiest voor Marokko, ook omdat hij daar verschillende nationale jeugdteams heeft doorlopen.

,,Nederland is mijn land en Marokko is ook mijn land", vertelde hij aan De Telegraaf. ,,De mensen die mij kennen weten dat ik een trotse Hollander ben en een trotse Marokkaan. Ik ben hier geboren en opgegroeid. Ik heb de afgelopen week ook een heleboel keer een beeld gevormd van hoe het zou zijn om in het Oranje-shirt in een vol stadion te spelen. En geloof me, dat zag er mooi uit. Spelen in Oranje met teamgenoten van Ajax. Het liefst zou ik voor allebei de landen uitkomen, maar dat kan natuurlijk niet.''

Onlangs verkozen Ajacied Hakim Ziyech en ex-Feyenoorder Sofyan Amrabat (nu Club Brugge) ook de nationale ploeg van Marokko boven Oranje. 

Bekijk hier Frank de Boer in Rondo van Ziggo: 'Wat Marokko in hem ziet, dat zie ik ook wel':

Volledig scherm
© Getty Images