Ad Melkert, zondag als toeschouwer bij PEC-ADO.
Volledig scherm
Ad Melkert, zondag als toeschouwer bij PEC-ADO. © BSR Agency

Melkert en Van Ringelenstein stappen uit rvc van ADO

Ad Melkert en John van Ringelenstein stappen op uit de raad van commissarissen bij ADO Den Haag. Daardoor heeft de club er na een sportieve, ook een bestuurlijke crisis bij.

Wang Hui als toeschouwer afgelopen zondag bij PEC Zwolle-ADO Den Haag.
Volledig scherm
Wang Hui als toeschouwer afgelopen zondag bij PEC Zwolle-ADO Den Haag. © BSR Agency

Na anderhalf jaar is er vandaag een einde gekomen aan de periode van Ad Melkert bij ADO. De voormalige PvdA-politicus had bepaald geen erebaantje bij ADO. Als voorzitter van de raad van commissarissen moest hij het beleid van de club controleren. Dat deed hij sinds februari 2018 samen met John van Ringelenstein, Ward Swart en namens grootaandeelhouder UVS de Chinezen John Yan en Felix Wu. 

Ook oud-voorzitter Van Ringelenstein houdt het voor gezien. Melkert en Van Ringelenstein verschillen naar eigen zeggen van inzicht betreffende het beleid. ,,Wij blijven ons verbonden voelen met het succes van de club en wensen de ADO Den Haag-gemeenschap het allerbeste”, liet het opgestapte tweetal in een korte reactie weten.

Zondag zat Melkert nog op de tribune bij ADO, dat uit bij PEC Zwolle met 3-1 verloor. Het was de vijfde nederlaag op een rij voor het elftal van trainer Fons Groenendijk. Dat zagen ook de Chinese aandeelhouders; naast Hui Wang waren ook zoon Terry Wang en commissaris Felix Wu in Overijssel aanwezig.

United Vansen, grootaandeelhouder van ADO, zegt het vertrek van het tweetal uit de rvc te betreuren. ,,We zullen ons best doen om de raad zo snel mogelijk van een nieuwe voorzitter te voorzien. In die procedure zullen we de statuten van ADO Den Haag zorgvuldig volgen.”

Ad Melkert (rechts) in gesprek met Wang Hui van Vansen United.
Volledig scherm
Ad Melkert (rechts) in gesprek met Wang Hui van Vansen United. © Angelo Blankespoor