Volledig scherm
© ANP Pro Shots

Mendes da Silva geniet van rentree bij Sparta

Hij moest er lang op wachten, maar zondag tegen ADO Den Haag mocht David Mendes da Silva eindelijk weer spelen voor Sparta Rotterdam. De 34-jarige middenvelder was afgelopen zomer teruggekeerd bij zijn oude liefde. Mendes da Silva ging op amateurbasis aan de slag bij Sparta, waar hij tevens begon aan de trainerscursus.

,,Ik heb hier lang naar uitgekeken, mijn rentree op het hoogste niveau in Nederland", zei de zevenvoudig international, die tegen ADO de geschorste Mart Dijkstra mocht vervangen. ,,Ik zit al weer zes maanden bij Sparta, het heeft lang geduurd tot ik mocht spelen. Mijn laatste officiële wedstrijd dateert al van ruim een jaar geleden. Ik heb hier hard voor gewerkt, al ging het met vallen en opstaan. Ik heb een paar blessures gehad en mijn leeftijd helpt ook niet mee. Ik heb al heel veel kilometers gelopen en ben wat versleten. Van deze rentree kan ik dus wel genieten, daar doe je het allemaal voor."

Mendes da Silva brak tussen 2000 en 2004 door bij Sparta. Via NAC Breda belandde de multifunctionele middenvelder twee jaar later bij AZ, waarmee hij in 2009 landskampioen werd. Hij speelde daarna bij Red Bull Salzburg en Panathinaikos. De oud-international zette eind 2015 een punt achter zijn voetbalcarrière, maar besloot afgelopen zomer toch weer aan de slag te gaan op het oude nest bij Sparta.