Volledig scherm
Michiel Kramer. © Pro Shots

Michiel Kramer is niet langer een speler van Feyenoord

Michiel Kramer is niet langer een speler van Feyenoord. De verbintenis van de 29-jarige spits is in overleg met de club ontbonden. Zijn contract liep tot de zomer van dit jaar. De clubloze Kramer wil op deze manier na het verstrijken van de transferdeadline afgelopen nacht alsnog een club vinden.

Volledig scherm
Michiel Kramer wordt besprongen door Brad Jones na zijn late gelijkmaker tegen FC Utrecht afgelopen seizoen. © Foto Ruud Voest

Kramer, geboren Rotterdammer, speelde sinds 2015 bij zijn jeugdliefde. In het daaraan voorafgaande seizoen had de lange aanvaller namens ADO Den Haag er lustig op los gescoord. Het eerste jaar kon Kramer bij Feyenoord nog rekenen op een basisplaats. Maar de kritiek op zijn spel nam toe, en hij verdween langzaam uit beeld. De afgelopen maanden kwam Kramer niet meer in de plannen voor van trainer Giovanni van Bronckhorst. 

De laatste keer dat Kramer als Feyenoorder het nieuws haalde was in het zogenaamde kroket-incident. De aanvaller, wisselspeler in het bekerduel met Heracles Almelo eind vorig jaar, at in de rust een broodje kroket. Het kwam Kramer op veel kritiek en een reprimande te staan.

Cruciale goals

Toch zullen veel Rotterdamse fans Michiel Kramer ook herinneren dankzij twee cruciale goals in het afgelopen kampioensjaar van de club. De spits, uit de basis verdrongen door Nicolai Jørgensen, wist als invaller in blessuretijd de winnende te maken tegen NEC en de gelijkmaker tegen FC Utrecht. Deze twee doelpunten leverden Feyenoord drie broodnodige extra punten op.

Bekijk hieronder ook de aflevering van Panenka over het kroket-incident: