Volledig scherm
Miedema © Soccrates

Miedema: Ik snap ook wel dat wij niet hetzelfde als de mannen krijgen

De voetbalsters van Oranje hebben nog altijd geen overeenkomst met de KNVB over de nieuwe vergoedingen en premies na de EK-winst. De speelsters zijn samen met vakbond VVCS in conclaaf met de bond over de exacte invulling. 

Door Daniël Dwarswaard

Spits Vivianne Miedema en Lieke Martens zijn de vooruitgeschoven posten vanuit de selectie. De afgelopen dagen ontstond veel discussie omdat Miedema in de Engelse krant The Guardian zou hebben gezegd dat de vergoedingen van de vrouwen gelijk zou moeten zijn aan die van de mannen van Oranje.

,,Maar dat is een misverstand,’’ zegt de spits. ,,Ik snap ook wel dat wij niet hetzelfde krijgen als de mannen. Dat is nog altijd een compleet andere wereld. Mijn punt is: na de prestaties op het EK verdienen wij een veel betere regeling dan die er voor het EK lag. Daar zijn wij nu hard mee bezig. De sport en de populariteit groeit. Dat moeten we terugzien in de waardering van de bond. We willen er het liefst snel uitkomen, maar een goede deal gaat voor een snelle deal. Ik zie overal grote bedragen voorbij komen wat wij voor de winst van het EK hebben gekregen, maar daar is niet veel van waar. Hoeveel wel? Dat ga ik niet zeggen, maar je kunt er ongeveer een week voor op vakantie naar Spanje."

Poll

De voetbalvrouwen verdienen hetzelfde als de mannen

  • Ja (35%)
  • Nee (65%)
48124 stemmen