Volledig scherm
Stadion Galgenwaard. © Pro shots

Miljoenendeal FC Utrecht strandt, investeerder niet kredietwaardig

Een miljoenendeal tussen FC Utrecht een Utrechtse ondernemer is na wekenlange gesprekken afgeketst. De investeerder, die ook Wesley Sneijder naar stadion Galgenwaard wilde lokken, bleek niet kredietwaardig.

Quote

We spreken regelmatig met potentiële investeer­ders die Utrechtse spelers naar Galgen­waard willen halen.

Directeur Wilco van Schaik

Eindelijk na acht jaar leek grootaandeelhouder Frans van Seumeren persoonlijk iets van zijn investering van dik veertig miljoen in FC Utrecht terug te verdienen. De zakendeal waarmee een onbekend aantal miljoenen mee gemoeid was, is na wekenlange hoopvolle gesprekken echter afgeketst. Het ging om tien procent van de aandelen, maar er is ook nadrukkelijk gesproken om dat percentage in de toekomst aanzienlijk uit te breiden.

Volledig scherm
Stadion Galgenwaard. © pro shots

De deal liep volgens bronnen binnen FC Utrecht mis toen de clubleiding argwaan kreeg en vraagtekens zette bij de kredietwaardigheid van de ondernemer. Het was een grote teleurstelling voor clubeigenaar Van Seumeren. Als de deal was doorgegaan was het geld niet in de clubkas van Utrecht gevloeid, maar naar Van Seumerens Holding.

Er is door betrokken partijen ook uitgebreid gesproken over de intentie om international Wesley Sneijder op termijn naar stadion Galgenwaard te lokken. Directeur Wilco van Schaik zegt daarover: ,,We spreken regelmatig met potentiële investeerders die Utrechtse spelers naar Galgenwaard willen halen. Sneijder, Michel Vorm en Erik Pieters. Natuurlijk luisteren we daarnaar, omdat we als FC zelf op dit moment niet de middelen hebben om zoiets te bewerkstelligen.’’

Positief kerstnieuws is er ook voor de eredivisionist. Van Seumeren stelt dertig procent van zijn aandelen beschikbaar (hij bezit 99 procent). Investeerders en zakenmensen kunnen certificaten kopen. Dat ingelegde geld komt wél direct ten goede aan de clubkas van FC Utrecht. De eerste zakenmensen hebben zich gemeld. Van Seumeren krijgt daarmee voor het eerst sinds hij Utrecht redde bijval. Van Schaik: ,,In het eerste kwartaal van 2017 stappen de eerste zakenmensen in. Dat is een kantelpunt voor FC Utrecht. Frans van Seumeren krijgt voor het eerst steun van mensen die Utrecht en de regio een warm hart toedragen.’’