Miljoenendeal PSV: dit zijn de nieuwe shirtsponsoren

VIDEOPhilips, ASML, Jumbo, VDL en de High Tech Campus zijn de nieuwe hoofdpartners van PSV. In een ‘rondje langs de velden’ met een PSV-bus werden alle sponsoren bekendgemaakt. De naam op het shirt wordt:  ‘Metropoolregio Brainport Eindhoven’.

Tijdens de rondreis werden directeuren van de verschillende bedrijven opgehaald om per bus mee verder te reizen naar het Philips Stadion.  ,,Dit is een primeur in de historie van de topsport. We creëren een nieuw ecosysteem en de manier waarop is kenmerkend voor de onderlinge verbondenheid en samenwerking in deze regio”, aldus Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV.  ,,Er zullen bedrijven bij komen en misschien bedrijven af gaan’', zei commercieel directeur Frans Janssen van PSV. 

De bedrijven zullen onder de vlag van ‘Brainport Eindhoven’ de nieuwe belangrijkste commerciële partner van de club worden en onder deze of een daaraan gelieerde naam de komende jaren op de voorkant van het shirt verschijnen.  De sponsoring levert meerdere miljoenen per jaar op, waarbij de bedragen partieel door de bedrijven betaald worden. Janssen onthulde wel dat het ,,substantieel meer’' is dan de huidige hoofdsponsor Energiedirect.nl, die jaarlijks 6 miljoen euro betaalt. De vijf bedrijven die de nieuwe sponsordeal dragen, leggen volgens Janssen allemaal evenveel geld in.

Gerbrands benadrukte dat de gemeente Eindhoven geen eurocent in de deal steekt. ,,Alle partijen waren het erover eens dat Brainport Eindhoven op het shirt moet komen te staan. De stichting Brainport heeft ons daarvoor een licentie gegeven, nadat we daarvoor om toestemming hadden gevraagd”, aldus Gerbrands. ,,We zijn er echt trots op dat het gelukt is. Het is een bijzondere dag voor PSV en de sportsponsoring.’’

Huidig hoofdsponsor Energiedirect.nl volgde Philips in 2016 op en stopt aan het einde van dit seizoen als hoofdgeldschieter. Wel wordt het energiebedrijf nog minimaal twee jaar een grote sponsor en staat de naam op de achterkant van het PSV-shirt.

Volledig scherm
© PSV
Volledig scherm
© BSR Agency