Volledig scherm
Feyenoordspeler Jens Toornstra maakt de 1-0 tegen Twente © anp

KPN snijdt in prijs Eredivisie, bedrag bij Ziggo blijft gelijk

Voetbalfans aangesloten bij KPN gaan drastisch minder betalen voor wedstrijden uit de Nederlandse competitie. Dat maakt de telecomaanbieder vandaag bekend. Liefhebbers van de Eredivisie lijken daarmee de lachende derde in de strijd tussen KPN en Fox Sports. Ziggo maakt na spoedberaad bekend dat de aanbieder niet meegaat met de prijsverlaging van KPN: hun prijs blijft gelijk.

,,Vanaf vandaag biedt KPN de FOX Sports Eredivisie zenders (1,3 & 5) aan met onder andere alle Eredivisievoetbal voor €7,50 per maand, voor zowel nieuwe als bestaande klanten (was €17,50 p/m)'', meldt KPN in een persbericht.

Bovendien wordt FOX Sports Eredivisie één van de gratis zenderpakketten waaruit 'KPN Compleet'-klanten kunnen kiezen. Consumenten gaan 15 euro betalen als ze ook internationale wedstrijden willen zien.

De bedrijven voerden de afgelopen maanden keiharde onderhandelingen over de doorgifte van Fox Sports. Eigenaar Fox eiste een bedrag per abonnee, zelfs als die geen voetbal kijkt. KPN weigerde dat, maar bereikte begin augustus toch een akkoord met de andere partij.

De telecomaanbieder investeert de komende drie jaar een onbekend bedrag om zich te verzekeren van de voetbalzenders.

Nieuw contract

Ziggo heeft pas net kennis genomen van het nieuws. Na spoedberaad over de stap van KPN heeft Ziggo besloten om de prijzen van FOX Sports Eredivisie niet te verlagen. ,,Zelfs met het huidige prijsniveau van Fox Sports Eredivisie is onze totaalprijs ten opzichte van vergelijkbare pakketten aantrekkelijker'', aldus een verklaring.

De strijd tussen KPN en Fox ontstond doordat Fox meer geld wilde zien bij het afsluiten van een nieuw contract met KPN. Omdat het contract van Ziggo langer doorliep, was dit voor de concurrent van KPN vooralsnog geen probleem.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement