Volledig scherm
Giliano Wijnaldum (rechts) in duel met Simon Murray van Hibernian. © ©Toin Damen

Mo El Hankouri loodst Willem II langs Hibernian

Willem II heeft in Vila Real de Antonio zijn enige oefenwedstrijd op Portugese bodem gewonnen. De Tilburgse club was met 3-1 te sterk voor Hibernian, de nummer drie van de Schotse competitie.

Volledig scherm
Damil Dankerlui in actie tijdens het duel met Hibernian. © ©Toin Damen

Op een moment dat je het eigenlijk niet zou verwachten sloeg Willem II toe. Er waren al heel wat basisspelers naar de kant gehaald toen Mo El Hankouri voor de gelijkmaker zorgde. Vlak na rust had Simon Murray de Schotten aan een op dat moment verdiende voorsprong geholpen.

De gelijkmaker was voor Willem II het sein om alle schroom van zich af te gooien. Opnieuw El Hankouri zorgde voor de 2-1. De huurling van Feyenoord maakte zijn beide doelpunten na assists van Ismail Azzaoui. Die nam de 3-1 voor zijn rekening, nadat een schot van Ben Rienstra door doelman Marciano niet goed verwerkt werd.

Bij Willem II maakten Damil Dankerlui en Giliano Wijnaldum hun debuut.

  1. Eredivisie klapt voor Thy, ook Svensson en Doan oogsten applaus

    Eredivisie klapt voor Thy, ook Svensson en Doan oogsten applaus

    Elke speelronde in de eredivisie beoordelen de verslaggevers van AD Sportwereld alle spelers. In het weekend waarin aanvaller Lennart Thy ontbrak in de wedstrijdselectie van VVV voor het duel met PSV om zo als donor bij te kunnen dragen aan een stamceltransplantatie, oogstten ook AZ-back Jonas Svensson en FC Groningen-middenvelder Ritsu Doan in een onderling duel veel lof. Beide spelers kregen voor hun optreden in Alkmaar een 8 van ons.