Volledig scherm
© anp

Moisander blijft twijfelgeval bij Ajax

UpdateTrainer Frank de Boer beslist morgen of hij Niklas Moisander opneemt in zijn selectie voor de uitwedstrijd van Ajax tegen Vitesse. De Fin is nagenoeg hersteld van een knieblessure die hij vorige week opliep tijdens het bekerduel met AZ.

Moisander trainde vandaag gedeeltelijk mee met de selectie van Jong Ajax, terwijl zijn ploeggenoten van een vrije dag genoten. Hij werd na die oefensessie medisch behandeld. De Boer wil geen risico met de linksbenige verdediger nemen, ook omdat zijn vervanger Stefano Denswil de laatste duels sterk presteert.

De Boer en zijn spelers trainen morgen voor het laatst in de aanloop van het duel van en dag later in het Gelredome. Ajax verovert zondag in Arnhem voor de 33e keer de landstitel als het zelf wint en Feyenoord in de Kuip tegen RKC punten laat liggen.

Het duel in Arnhem is om die reden erg populair bij fans van de Amsterdamse club, die alleen welkom zijn in het tribunevak voor de supporters van de bezoekende club. Vitesse vreest dat Ajax-fans ook op andere tribunes proberen plaats te nemen. De club dreigt haar eigen supporters met een stadionverbod als ze tickets doorverkopen aan fans van Ajax.

Het had er vorig seizoen ook lang veel van weg dat Ajax kampioen in Arnhem zou worden. Om die reden zaten er toen veel fans van de Amsterdamse club op tribunes die bestemd waren voor aanhangers van de thuisclub.