Volledig scherm
Youness Mokhtar (rechts). © ANP Pro Shots

Mokhtar per direct naar FC Twente

UpdateFC Twente heeft zich versterkt met Youness Mokhtar. De 22-jarige aanvaller komt over van PEC Zwolle, waar hij nog tot 2015 onder contract stond. Mokhtar tekent een contract voor 4 jaar in Enschede.

Trainer Ron Jans kon zondagmiddag al geen beroep meer doen op de speler voor het duel met FC Utrecht. Mokhtar moet nog wel medisch worden gekeurd. Hij speelde in ruim een jaar 36 competitiewedstrijden voor PEC Zwolle. Hij scoorde zeven keer voor de club. Daarvoor was hij actief bij Eindhoven in de eerste divisie.

Jans besloot zaterdagavond al zijn opstelling aan te passen. 'Youness belde mij op en zei dat hij er persoonlijk uit was met FC Twente. Toen wist ik genoeg. We gaan hem missen, maar we hebben nog steeds een goede selectie. Het is ook mooi dat spelers hier beter worden en andere voetballers zien dat je via PEC wat kunt bereiken.'

Normaal gesproken kan Mokhtar op 14 september in de thuiswedstrijd van FC Twente tegen PSV debuteren. Dan is waarschijnlijk ook de Mexicaanse aanwinst Jesus Corona bij de selectie.