Monfils verdedigt tegen Canadees talent Auger-Aliassime (19) titel in Rotterdam

VideoGaël Monfils verdedigt morgen zijn titel in de finale van het ATP-toernooi van Rotterdam na winst op de Serviër Filip Krajinovic. De Fransman treft Félix Auger-Aliassime in Ahoy. 

Monfils sloeg tegen Krajinovic in de eerste set laat toe. Hij brak bij een voorsprong van 5-4 de servicebeurt van Krajinovic en pakte de set. In het tweede bedrijf brak hij de Serviër vroeg in de set, maar de Serviër brak terug. Monfils verspeelde vervolgens bij 5-4 een aantal matchpoints, waardoor een tiebreak de beslissing moest brengen. De Fransman won die met 7-5.

In de finale treft hij Auger-Aliassime die een maatje te groot bleek voor Pablo Carreño Busta: 7-6 (2), 6-4. In de eerste set had de Canadees het nog lastig met zijn Spaanse opponent. Alle games gingen 'met de service mee’, waarop de tiener aan twee vroege minibreaks in de tiebreak genoeg had. In het tweede bedrijf was het minder spannend. Auger-Aliassime brak Carreño Busta in de derde game van de set, en maakte daarna geen fouten meer op zijn eigen service. 

De Canadees won nog nooit een ATP-toernooi, maar stond wel driemaal in een finale. ,,De toernooidirecteur (Richard Krajicek, red.) heeft een oog voor talent. Ik laat goede dingen zien en ik ben blij dat ik de wereld kan laten zien wat ik kan”, zei hij. Als Monfils wint, dan pakt hij zijn tiende titel in zijn carrière. 

De Franse tennisser Gael Monfils wint zijn partij tegen Filip Krajinovic uit Servie in de halve finale van het ABN AMRO World Tennis Tournament.
Volledig scherm
De Franse tennisser Gael Monfils wint zijn partij tegen Filip Krajinovic uit Servie in de halve finale van het ABN AMRO World Tennis Tournament. © ANP
Félix Auger-Aliassime.
Volledig scherm
Félix Auger-Aliassime. © ANP