Volledig scherm
© foto: Carla Vos

Na binnenhalen Nelom aast Sparta op middenvelder

Kort voor het sluiten van de transfermarkt heeft Sparta de verlangde defensieve versterking binnen. Linksback Miquel Nelom van Feyenoord komt de Rotterdamse gelederen versterken. AD meldde eerder al dat met de verdediger werd gesproken.

Door Dennis van Bergen

Nelom is al medisch gekeurd en sluit maandag aan bij de selectie. Coach Dick Advocaat stelde herhaaldelijk dat hij de defensie van de Rotterdamse club per se wilde versterken. Die optie heeft hij nu met het binnenhalen van Nelom, die voor een half jaar gehuurd wordt van de stadsgenoot uit Rotterdam-Zuid.

Het biedt Advocaat de mogelijkheid om Sherel Floranus vanaf de linksbackpositie naar het hart van de centrale defensie te halen, waar Sander Fischer de laatste weken niet overtuigt. Gisteravond, in de met 2-1 verloren uitwedstrijd tegen SC Heerenveen, was Fischer nog mede schuldig aan de gelijkmaker van de Friese club. Floranus had op zijn beurt een ongelukkig aandeel in de beslissende 2-1 van oud-Spartaan Denzel Dumfries.

De 27-jarige Nelom speelde 157 duels in de Eredivisie voor stadgenoten Feyenoord (125) en Excelsior (32). Volgende week zondag, wanneer Sparta in eigen huis Willem II treft, kan Nelom al zijn debuut maken in het shirt van de Rotterdamse club. Mogelijk heeft Sparta dan ook nog een extra middenvelder in huis gehaald. Met name over Kenneth Dougall bestaan twijfels binnen de Kasteelclub. Marcel Ritzmaier van PSV is als mogelijke optie besproken. Bekend is dat Advocaat en technisch adviseur Leo Beenhakker zich bij het halen van nieuwelingen met name richten op spelers die afvallen bij de topclubs.

Zwaar weer

Eerder trok Sparta al Fred Friday, Dabney Dos Santos (AZ) en Soufyan Ahannach (Brighton & Hove Albion) aan. Zij worden, net als Nelom, gezien als de spelers die het tegen degradatie vechtende Sparta, naar een hoger plan kunnen tillen. Daar staat tegenover dat veel van de door de ontslagen Alex Pastoor aangetrokken nieuwkomers al weer zijn vertrokken van Spangen, zoals Dalibor Volas, George Dobson en Nicholas Marfelt. Franck Bambock mag weg en ook voor Nick Proschwitz en Robert Mühren lijkt de situatie moeilijk te worden in Spangen.

,,Spelers die weg willen, mogen weg”, stelt Advocaat, die daarmee wil zeggen dat hij alleen gemotiveerde spelers kan gebruiken nu de club in zwaar weer zit. Sparta staat laatste in de eredivisie. Nummer zeventien Roda JC heeft met één wedstrijd minder gespeeld één punt meer. Morgen treffen de Limburgers in eigen huis Excelsior.