Volledig scherm
© AD Sportwereld

NAC hoopt topduo Te Vrede en Rosheuvel fit te houden in race om lijfsbehoud

TussenbalansDe eredivisieclubs bereiden zich deze weken voor op de tweede helft van de competitie. Tot de hervatting tellen we dagelijks af met de tussenbalans van alle achttien clubs. Na nummer 18 De Graafschap gaan we verder met nummer 17 NAC Breda. Morgen volgens nummers 16 (PEC Zwolle) en 15 (FC Groningen).

Let op hen!

De laatste nieuwkomers zijn vooral degelijke krachten die de verdediging meer houvast moeten geven. Uiteindelijk zijn alle ogen in Breda weer gericht op het duo Mitchell te Vrede (negen goals) en Mikhail Rosheuvel (vijf goals, vijf assists). Veel zal afhangen van deze Amsterdammers. Hen fit en in vorm houden is dus van groot belang.

Volledig scherm
Mitchell te Vrede. © ANP Pro Shots

Tussenbalans

Na de bedroevende start was het ontslag van technisch directeur Hans Smulders - hij stelde een kwaliteitsarme selectie samen, maar deelde wel hoge salarissen uit - onvermijdelijk. Inmiddels is de rust terug en heeft NAC aansluiting gevonden met de grote groep in het rechterrijtje.

Klus voor de coach

Mitchell van der Gaag heeft één opdracht: geen nacompetitie, NAC rechtstreeks in de eredivisie houden. Meer wordt op dit moment niet gevraagd door het technisch hart, waarvan onder anderen Pierre van Hooijdonk en ook trainer Van der Gaag zelf deel uitmaken. Met een aantal gerichte versterkingen moet directe handhaving mogelijk zijn.

Volledig scherm
Mitchell van der Gaag. © ANP Pro Shots

In & uit

Rechtsback Khalid Karami is gehuurd van Vitesse. De Australische linksback Alex Gersbach (Rosenborg BK) meldt zich na de Azië Cup. NAC hoopt nog op centrale verdediger Joost van Aken (Sheffield Wednesday) en een linkeraanvaller. Greg Leigh en Jurich Carolina vertrekken wellicht.

Prognose

14de

  1. Plan Feyenoord City klaar: zo gaat nieuw stuk Zuid er uitzien
    Update

    Plan Feyenoord City klaar: zo gaat nieuw stuk Zuid er uitzien

    De plannen voor Feyenoord City zijn klaar en hebben groen licht gekregen van het college van burgemeester en wethouders. Het masterplan behelst een ontwikkeling à la de Kop van Zuid op de linker Maasoever. Naast een nieuw stadion voor Feyenoord komen er onder meer 3500 woningen, een getijdenpark en een brug over het spoor naar Hillesluis. Aan Feyenoord City hangt een prijskaartje van 1 miljard euro, exclusief het stadion. De gemeenteraad zal binnenkort over het mega-project oordelen.