Volledig scherm
© Pro Shots

NAC kan ook in besloten oefenduel met Heerenveen geen potten breken

Geheel in lijn van dit seizoen heeft NAC ook het oefenduel met Heerenveen verloren. Achter gesloten deuren ging het team van Mitchell van der Gaag, die veel reserves een kans gaf, in het Rat Verlegh Stadion met 0-2 onderuit tegen de Friezen.

Door Yadran Blanco

Van de vaste kern stonden woensdagmiddag alleen Arno Verschueren, Menno Koch, Gianluca Nijholt en Anouar Kali aan de aftrap. Koch had in het hart van de defensie gezelschap van Daan Klomp en niet Erik Palmer-Brown, de tweevoudig Amerikaans international die na een uur als rechtsback werd ingebracht. Het lijkt er sterk op dat Palmer-Brown na zijn twijfelachtige optredens tegen Fortuna Sittard en VVV een pas op de plaats heeft moeten maken.

Rond het kwartier waren Sydney van Hooijdonk, Nijholt en Verschueren in een tijdsbestek van twee minuten dicht bij de openingstreffer. Van Hooijdonk stuitte in een een-op-een duel op Filip Bednarek, de doelman die ook meteen maar een strafschop van Nijholt stopte en een schot van Verschueren net onder de lat vandaan ranselde. Een maand geleden was Nijholt in De Kuip nog wél trefzeker vanaf elf meter, nadat Mitchell te Vrede tegen Excelsior al een penalty om zeep had geholpen.

Afwezigen

De spits ontbrak in het treffen met Heerenveen, evenals Mikhail Rosheuvel. Ook Jurich Carolina en Gervane Kastaneer (beiden Curaçao), Karol Mets (Estland) en Luka Ilic (Jong Servië) waren afwezig, vanwege interlandverplichtingen. Terwijl de ziekenboeg zoals genoegzaam bekend is gevuld is met Pele van Anholt (bovenbeen), Grad Damen (buikwand), Lucas Schoofs (enkel) en Paolo Fernandes (knie).

Wel van de partij was Mounir El Allouchi die na drie reservebeurten weer mocht opdraven als linker middenvelder, een vrije trap van zijn rechtervoet spatte vlak voor rust uiteen op de lat. Halverwege de tweede helft werd een inzet van El Allouchi gekeerd door Bednarek die een prima indruk maakte. Heerenveen had het duel toen al naar zich toegetrokken dankzij een rake kopbal van Emil Frederiksen en een intikker van Ben Rienstra uit een hoekschop, steeds na slap verdedigen van de Bredanaars.

Handvol kansen

Ondanks een handvol kansen, ging NAC dus ook over de knie van een gekortwiekt Heerenveen dat zonder de aanvallers Arbër Zeneli, Sam Lammers, Michel Vlap en Morten Thorsby naar Breda was gekomen. De trieste balans van NAC dit seizoen: acht van de negen officiële duels verloren en vijf van de zes oefenpotjes met een profclub als tegenstander verloren. Alleen De Graafschap en de beloften van Manchester City werden verslagen. Zondag 21 oktober hervat NAC de competitie met een thuiswedstrijd tegen aartsrivaal Willem II.

NAC – Heerenveen 0-2 (0-0) – 58. Frederiksen 0-1, 60 Rienstra 0-2.
Opstelling NAC: Zwarthoed; Verschueren, Koch, Klomp, Leigh; Nijholt, Kali (46. Haemhouts); Korte (63. Palmer-Brown), Reuvers, El Allouchi; Van Hooijdonk.
Heerenveen: Bednarek; Høegh (46. Frederiksen), Naess, Rojas, Rienstra, Bulthuis, Woudenberg, Mihajlovic (46. Van Bergen), Van Amersfoort, Kobayashi, Hornkamp.