Volledig scherm
John Karelse. © anp

NAC ontslaat John Karelse

UpdateTrainer John Karelse is dinsdag ontslagen door NAC Breda. De matige seizoenstart was voor de clubleiding de reden om het vertrouwen in de 42-jarige oefenmeester op te zeggen.

'We hebben moeten constateren dat John de afgelopen periode meer en meer de grip op het team aan het verliezen was', luidt een gezamenlijke verklaring van algemeen directeur Stefaan Eskes en technisch directeur Jeffrey van As.

MEDIA: Volgens hen was het lastig om het clubicoon aan de kant te zetten. 'Hij heeft hier, samen met velen, lief en leed gedeeld met andere voetballers, sponsoren en supporters. Wij willen John hiervoor bedanken en wensen hem het allerbeste.'

De taken van de voormalig doelman worden voorlopig overgenomen door assistent Adrie Bogers. Hij zit zaterdag in Venlo op de bank als NAC het opneemt tegen VVV. Bogers leidde eerder op de dag ook al samen met oud-speler Nebojsa Gudelj de training.

NAC staat na negen wedstrijden op de voorlaatste plaats. De Bredanaars wonnen pas één duel. Dat was nota bene tijdens de viering van het 100-jarig jubileum. AZ werd toen met 2-1 verslagen. Afgelopen weekeinde verloor NAC thuis met 3-0 van Vitesse.