Volledig scherm

NAC ontvangt hels fluitconcert na weggeven zege

UpdateOp de vierde speeldag van de Eredivisie speelden NAC Breda en FC Utrecht gelijk, 1-1. NAC domineerde in de eerste helft en scoorde door Alex Schalk. Utrecht voetbalde in de tweede helft beter en had in Alexander Gerndt de schutter. Voor de thuisclub betekende dit het tweede winstpunt in vier duels. Daarmee bleef NAC in de onderste regionen. FC Utrecht kwam op vijf uit vier, goed voor de middenmoot.

Nabeschouwing

Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm

NAC kwam in de 7de minuut op voorsprong. Op de punt van het 16-metergebied zag spits Schalk geen afspeelmogelijkheid. Hij ging zelf voor de doelkans, legde de bal voor zijn linkervoet en trapte diagonaal in de verste hoek raak, 1-0.

De treffer was op dat moment verdiend. NAC startte fel en met goed spel. De ploeg, die pas één winstpunt haalde uit de eerste drie duels, drukte niet door. Het tempo ging omlaag en de linies naar achteren. FC Utrecht kon daarmee worden opgevangen maar kansen op 2-0 deden zich tot de rust ook niet voor.

In de tweede helft speelde FC Utrecht in een veel hoger tempo. NAC werd teruggedrongen en er kwamen kansen voor de bezoekers. In de 57ste minuut kopte Gerndt van dichtbij, tot zijn ontzetting, naast. NAC counterde af en toe met de snelle vleugelspeler Elson Hooi, maar kwam niet verder dan de rand van het strafschopgebied.

In de 74ste minuut viel de verdiende gelijkmaker. Jacob Mulenga zette strak voor en Gendt tikte de bal binnen, 1-1.

De wedstrijd kreeg na dit doelpunt weer een andere wending. Beide ploegen wilden niet verliezen, zetten nog wel aanvallen op, maar de beide keepers hoefden geen bal meer tegen te houden.

Voor Utrecht schoot invaller Yosiaki Takagi naast. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Richard Liesveld klonk een fluitconcert.

LIVEBLOG

 geen nieuwe berichten
Volledig scherm
Belangrijk

GOAL!

<strong>1-1 FC Utrecht. </strong>Hij komt een beetje uit de lucht vallen, maar verdiend is hij gezien de intenties wel. Na een goede actie van krachtmens<strong> Mulenga</strong> kan <strong>Gerndt</strong> binnenwerken. De Zweed neemt daarmee wraak op het NAC-publiek, dat hem voor rust uitlachte na een op de lachspieren werkende misser.

Belangrijk

Schot Mulenga

Van richting veranderd door <strong>Leugers</strong>, anders was<strong> Ten Rouwelaar</strong> waarschijnlijk kansloos geweest. NAC onder druk.

Volledig scherm
Belangrijk

Gevaarlijk

Beste kans FC Utrecht na de pauze. Uit een corner kopt <strong>Van der Hoorn</strong> tegen doelman Ten Rouwelaar van NAC op. In de zoektocht naar de gelijkmaker heeft Wouters opnieuw pech: <strong>Van der Gun</strong> met er met een blessure af, nadat eerder al Asare afhaakte.

Matig

FC Utrecht durft wel, in tegenstelling tot vorige week tegen PEC, maar mist duidelijk de kwaliteit. De mannen van Jan Wouters hebben nog ruim een half uur om iets aan de 1-0 achterstand te doen.

Volledig scherm

EINDE

NEC wint met 0-4 bij een rood aangelopen PEC Zwolle. RKC en Heracles delen de punten in Waalwijk. NAC en FC Utrecht zitten momenteel in de kleedkamers, het is rust in Breda.

Belangrijk

PAAL!

<strong>Castillion</strong> spaart zijn werkgever van vorig seizoen. In de slotminuut mikt de van Ajax afkomstige Heraclied op de<strong> paal</strong>. Wát een kans, vrij voor de keeper. RKC ontsnapt aan (onverdiende) nederlaag.

Heracles onder druk

RKC wordt beter en beter, maar vergeet de genadeslag uit te delen tegen de mannen van trainer Peter Bosz.

Geblesseerd

Aanvoerder <strong>Asare</strong> (FC Utrecht) vraagt vlak voor de rust om een wissel. <strong>Oar</strong> vervangt de middenvelder van de bezoekers.

Volledig scherm
Belangrijk

GOAL!

<strong>0-4 NEC.</strong> Rieks was op weg naar de vierde treffer. Doelman Wintjens keerde zijn inzet, <strong>Platje</strong> tikt de rebound binnen. Na de flaters tegen Ajax en FC Twente in eigen huis vandaag een enorme opsteker voor de mannen van Alex Pastoor in en tegen Zwolle.

Volledig scherm
Belangrijk

GOAL!

<strong>0-3 NEC. </strong>Koolwijk schuift de vrije trap opzij naar <strong>Sno</strong>, die schiet en - van richting veranderd - het goal van PEC Zwolle in rolt.<strong><br id="tinymce" class="mceContentBody " /></strong>

Belangrijk

ROOD!

PEC verder met negen man. <strong>Van den Berg</strong>, die eerder een strafschop veroorzaakte, krijgt zijn <strong>tweede gele kaart</strong> voor heftig protesteren. Voor NEC kan er weinig meer fout gaan in Zwolle.

Volledig scherm
Belangrijk

GOAL!

<strong>1-0 NAC.</strong> Ook dat nog voor Gerndt. Aan de andere kant een prachtige treffer van <strong>Schalk</strong>, de lokale lieveling van het NAC-publiek.

Belangrijk

YouTube

<strong>Gerndt</strong> mist een enorme kans voor FC Utrecht. Eén op één met Ten Rouwelaar tikt hij niet binnen, maar tegen zijn standbeen. Een <strong>hilarisch moment</strong>, voor vooral het NAC-publiek dan.

Aftrap!

Het toetje van de avond, NAC tegen FC Utrecht, is begonnen.

Opstelling NAC

Ten Rouwelaar; Looms, Botteghin, Luijckx, De Roover; Leugers, Hadouir, Gudelj; Lurling, Schalk en Hooi.

Opstelling FC Utrecht

Ruiter; Van der Maarel, Van der Hoorn, Wuytens, Bulthuis; Duplan, Asare, Kali; Sarota, Gerndt en Van der Gun.

EINDE

Roda JC wint met ruime cijfers van Willem II en laat bij vlagen heel aardig voetbal. Zou het door de nieuwe hoofdsponsor komen? Sinds vandaag prijkt attractiepark <strong>Toverland</strong> op het shirt. In Zwolle en Waalwijk zijn ze overigens aan de theepauze begonnen.

Volledig scherm

Stiftje

<strong>Sneijder</strong> met een hoogstandje. Hij probeert Heracles-doelman Pasveer te verschalken met een stiftje, dat net over de goal gaat.

Belangrijk

GOAL!

<strong>3-0 Roda JC. Ramzi</strong> werkt een afvallende bal keurig binnen.

Volledig scherm
Belangrijk

GOAL!

<strong>1-1 RKC. Jozefzoon</strong> helpt RKC uit het niets aan de gelijkmaker. Goed werk <strong>Sneijder</strong>, die de bal verovert en de assist levert.<strong><br /></strong>

laad oudere berichten

Voorbeschouwing

Vier wedstrijden vanavond in de Eredivisie. Geen titelkandidaten, wel aardige affiches. We beginnen in Kerkrade, waar hekkensluiter Roda JC de gedoodverfde degradant Willem II ontvangt. Daarna richten wij ons op RKC-Heracles en FC Zwolle-NEC. We eindigen de avond in Breda, waar NAC gastheer is tegen FC Utrecht.