Volledig scherm
© BSR Agency
1
EINDE
1
  • Erik Palmer-Brown 88'
  • Luciano Slagveer 15'

NAC schiet met puntje tegen Emmen weinig op

Hekkensluiter NAC Breda is in het degradatieduel met FC Emmen ontsnapt aan een nederlaag. De Brabantse ploeg dwong in de slotfase alsnog een punt af: 1-1. Tegen de verhouding in bracht Erik Palmer-Brown in de 88ste minuut de gelijkmaker op zijn naam.

Volledig scherm
© BSR Agency

Luciano Slagveer had de score na een kwartier geopend namens FC Emmen. De bezoekers verzuimden nadien verder weg te lopen van NAC, dat lange tijd een machteloze indruk maakte. Een fout van doelman Kjell Scherpen in het Brabantse slotoffensief brak FC Emmen alsnog op.

Het verschil tussen nummer achttien NAC en nummer vijftien Emmen bleef zeven punten, met nog vier duels te spelen.

FC Emmen was vooral over de vleugels gevaarlijk. Na een kwartier bediende Jansen aan de rechterkant Luciano Slagveer op maat. De buitenspeler wist vanuit een moeilijke hoek te scoren (0-1). Na nog geen half uur besloot NAC-coach Ruud Brood al in te grijpen. Hij bracht Luka Ilic voor Mounir El Allouchi en vanaf dat moment kwam er meer voetbal in. Giovanni Korte was op slag van rust dicht bij de gelijkmaker. Zijn kopbal eindigde op de lat.

Volledig scherm
© BSR Agency

Na de pauze was FC Emmen opnieuw de betere ploeg. Door het wegvallen van de geblesseerde gangmaker Anco Jansen raakte de Drentse formatie wel wat initiatief kwijt. Met dank aan Scherpen, die een hoge bal voor de schietgrage voeten van Palmer-Brown tikte, pakte NAC toch nog een punt.

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency