Volledig scherm
*Trevor David* of ADO Den Haag © Angelo Blankespoor

Nachtmerrie komt uit voor ADO-back Trevor David

ADO Den Haag moet Trevor David vanwege een zware knieblessure zes tot negen maanden missen. De 21-jarige vleugelverdediger heeft in de vorige week met 0-2 verloren oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht schade aan zijn kruisband opgelopen.

Door Yorick Groeneweg

Trevor David speelt al sinds zijn zevende bij ADO en maakte twee seizoenen terug zijn debuut in de hoofdmacht. In totaal kwam de Hagenaar tot tien wedstrijden in de eredivisie. In de afgelopen voetbaljaargang was hij geregeld de vervanger van Tyronne Ebuehi.

David verlengde onlangs zijn aflopende contract met een jaar. Technisch manager Jeffrey van As gaf aan de voormalige jeugdinternational graag voor de club te behouden, ook omdat trainer Fons Groenendijk op het moment weinig te kiezen heeft voor de rechtsachterpositie.

Tot vorige week streed David met Thijmen Goppel om de vrijgekomen plek in het elftal van de naar Benfica vertrokken Ebuehi. David zegt er alles aan te doen om dit seizoen weer op het veld te kunnen staan bij ADO Den Haag. ,,Het heeft geen zin om er lang bij stil te blijven staan. De focus moet, zeker na mijn operatie, volledig op het herstel liggen.”

ADO was al langer op zoek naar versterking voor de positie van David. Zo ging de club het gesprek aan met oude bekende Dion Malone en was er even een Spaanse rechtsback op proef. Deze Gabriel Company maakte indruk, maar hij koos voor FC Hermannstadt uit Roemenië.'