Volledig scherm
Luciano Narsingh. © Getty Images

Narsingh voelt steeds meer voor stap naar Feyenoord

Luciano Narsingh lijkt de tweede nieuwkomer in de selectie van Feyenoord te worden. De voormalige rechterspits van PSV en Swansea, die transfervrij is, werd al gepolst door jeugdtrainer Dirk Kuyt om naar de Kuip te komen. 

Door Mikos Gouka

De 28-jarige aanvaller werd door de nieuwe trainer Jaap Stam afgelopen week nog ‘een heel interessante speler’ genoemd. Stam wil spits Nicolai Jørgensen de komende maanden graag van veel bruikbare voorzetten voorzien en denkt dat voormalig international (19 interlands) Narsingh daarvoor zeer geschikt is.

Narsingh kan net als Steven Berghuis rechterspits spelen. Het is niet zo dat Feyenoord al rekening houdt met een vertrek van Berghuis, de club onderneemt zelfs pogingen om de belangrijke aanvaller langer te binden. Bovendien kan Narsingh ook vanaf links of achter de spitsen spelen.

Volledig scherm
Luciano Narsingh als speler van Swansea. © Getty Images

Narsingh verklaarde recent in een door voormalig journalist Harry Vermeegen gepubliceerd telefoongesprek dat er inderdaad ‘een behoorlijke kans is’ dat hij dit seizoen in de Kuip gaat spelen.

Narsingh kwam afgelopen seizoen vrijwel niet in actie voor Swansea City. Stam hoopt uiteraard dat Narsingh snel tekent bij Feyenoord. De nieuwe trainer nam de taak van hoofdtrainer over van Giovanni van Bronckhorst in de wetenschap dat er sterkhouders zouden verkassen. Robin van Persie stopte, Jordy Clasie keerde terug naar Southampton, Tonny Vilhena koos voor FK Krasnodar, terwijl ook Cuco Martina niet meer voor Feyenoord uitkomt. Tot op heden haalde Feyenoord alleen derde keeper Nick Marsman naar de Kuip.

Leroy Fer zou ook een optie kunnen zijn, maar Stam gaf recent aan eerder naar andere opties te kijken dan naar de transfervrije middenvelder. Ook Fer stond afgelopen seizoen onder contract bij Swansea City.