Volledig scherm
Alireza Jahanbakhsh en Rieks op de achtergrond © pro shots

NEC-coach Janssen heeft vertrouwen in zelfde elf

UpdateTrainer Anton Janssen van NEC houdt vrijdagavond in het uitduel met FC Utrecht vast aan de basisopstelling van afgelopen thuiswedstrijd tegen AZ (3-2). 'Er is weinig reden tot wisselen. Een vast team zorgt voor vertrouwen en automatismen', liet de coach donderdag weten op de website van NEC.

Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp

De Iraniër Alireza Jahanbakhsh was tegen AZ met twee treffers en een assist de gevierde man. 'Er komt wat meer druk op hem te liggen, maar ik verwacht dat hij daar goed mee omgaat. Het is een jongen die weet wat hij wil en stevig in zijn schoenen staat', aldus Janssen, die middenvelder Victor Pálsson dus weer in de verdediging zal opstellen. Afgezien van Marcel Stutter en Youri Loen beschikt hij over een fitte selectie.

FC Utrecht
Ook Utrecht hield een goed gevoel over aan het afgelopen eredivisieweekeinde, waarin de ploeg van trainer Jan Wouters bij Heracles Almelo (1-2) eindelijk de eerste uitzege van dit seizoen boekte. 'Je kunt zeggen dat het een opluchting was', aldus Wouters, die in de eigen Galgenwaard al 13 eredivisieduels op rij ongeslagen is.

NEC was in februari de laatste ploeg die 3 punten overhield aan een competitiewedstrijd in Utrecht, de reden dat Wouters er niet helemaal gerust op is. 'Ik verwacht een compact NEC, dat is altijd lastig te bespelen.' De trainer heeft met Cedric van der Gun, Willem Janssen, Johan Märtensson, Jacob Mulenga en Marcus Nilsson nog altijd een behoorlijke lijst met geblesseerden.