Volledig scherm
Thomas Verheydt (Go Ahead Eagles) baalt na een misser tegen NEC. © Pro Shots

NEC en Eagles in balans in boeiende topper, Drenthe weer held Sparta

In een enerverende topper in de Keuken Kampioen Divisie hebben NEC en Go Ahead Eagles elkaar in evenwicht gehouden. Na negentig boeiende minuten stond er in Nijmegen 1-1 op het scorebord.

Door de remise in het Goffertstadion blijft Eagles koploper in de eerste divisie. Cambuur kon niet profiteren. De Friezen verloren in eigen huis van Roda JC (0-1).

Go Ahead kreeg aan de kop van ranglijst gezelschap van Sparta, dat zich na het echec in de KNVB-beker tegen Noordwijk herstelde tegen FC Dordrecht (3-2). Na een achterstand van 2-0 tegen de Schapenkoppen maakte Royston Drenthe het winnende doelpunt op Het Kasteel. In de laatste minuut kopte hij bovendien een bal van zijn eigen doellijn.

Op basis van het doelsaldo blijft Go Ahead op nummer één staan. De Deventenaren keken in het Goffertstadion lang tegen een 1-0 achterstand aan. Sven Braken maakte in de eerste helft met een fraai geplaatst schot in de rechterbovenhoek de openingstreffer. Paco van Moorsel maakte tegen zijn oude club twintig minuten voor tijd de gelijkmaker.

Almere (tweede) en Sparta (derde) staan in de stand om de eerste periode samen bovenaan en drie punten voor op Go Ahead.

Volledig scherm
Spartaan Abdou Harroui (rechts) in duel met Oussama Zamouri van FC Dordrecht. © Pro Shots
Volledig scherm
Sven Braken springt een gat in de lucht na zijn goal tegen Go Ahead Eagles. © Pro Shots