Volledig scherm
© pro shots

NEC met tien man moeiteloos langs Emmen

NEC maakt zijn rol als titelfavoriet in de Jupiler League vooralsnog waar. De gedegradeerde ploeg uit Nijmegen was vanavond op eigen veld met 4-0 te sterk voor FC Emmen. Dat gebeurde terwijl NEC vrijwel de gehele tweede helft met tien man speelde na een rode kaart voor Sjoerd Ars.

De Belg Anthony Limbombe zette NEC al voor rust op 2-0. Het tij leek te keren toen Ars in de 49e minuut rood kreeg na een duel met Luis Pedro, maar niets bleek minder waar. Alireza Jahanbakhsh en Tom Daemen (strafschop) tilden de stand naar 4-0.

Dankzij de ruime overwinning ging NEC op de ranglijst mededegradant Roda JC weer voorbij aan kop. Beide ploegen hebben 18 punten na zeven duels, maar het doelsaldo van de Nijmegenaren (+15) is veel beter dan dat van de ploeg uit Kerkrade (+5). Roda was eerder op zaterdag met 1-0 te sterk voor Jong Ajax.

Volendam
FC Volendam is na vandaag de nummer 3 op de ranglijst. De ploeg uit het vissersdorp was op bezoek bij RKC Waalwijk met 3-1 te sterk voor de derde degradant uit de eredivisie. Guyon Philips en Ludcinio Marengo zetten de gasten binnen een uur spelen op 0-2. Kenny Anderson deed vlak voor tijd nog wel wat terug voor RKC, maar dat kwam te laat om de nederlaag af te wenden. Kevin Brands zorgde in blessuretijd zelfs voor de 1-3.

RKC beleeft in tegenstelling tot NEC en Roda een belabberd begin van de competitie. De Waalwijkers staan na zeven wedstrijden op de voorlaatste plaats, met slechts 4 punten.