Volledig scherm
Ron de Groot en Patrick Pothuizen bij Jong NEC. © David van Haren

NEC schuift De Groot en Pothuizen door

Ron de Groot en Patrick Pothuizen hebben voorlopig de leiding over NEC. Beide trainers van de beloftenploeg van de Nijmeegse club zijn vandaag doorgeschoven naar het eerste elftal.

De Groot neemt de taken over van de maandag ontslagen hoofdtrainer Peter Hyballa. Pothuizen zal hem daarbij assisteren. Ernie Brandts heeft binnenkort een gesprek met de leiding van NEC. Hij was het niet eens met het ontslag van de Duitser en wilde diens taken niet tijdelijk overnemen. Brandts was assistent van Hyballa.

NEC besluit binnenkort of De Groot en Pothuizen het seizoen afmaken. De clubleiding overweegt ook nog een nieuwe hoofdtrainer aan te stellen. NEC staat voorlaatste in de eredivisie en verloor twaalf van de laatste dertien competitiewedstrijden. Een plek in de nacompetitie dreigt.

Brandts
Brandts verscheen vandaag niet op het trainingsveld, voor de eerste repetitie van de Nijmeegse degradatiekandidaat na het wegsturen van Hyballa. De oud-international gaf bij technisch manager Edwin de Kruijff aan dat hij een pauze nodig heeft. ,,Ik heb Edwin gevraagd of ik een paar dagen bedenktijd kon krijgen, om na te denken over de situatie’’, zegt Brandts. ,,Ik voel me niet goed, want ik voel me net zo verantwoordelijk als iedereen.’’

Rust
De Kruijff benadrukt dat NEC nu vooral gebaat is bij rust. ,,Samen met Ron en Patrick willen we hiervoor zorgen. Jeffrey Leiwakabessy zal voor de komende periode een verbindende rol tussen staf en selectie gaan bekleden. Een definitieve beslissing hopen we op korte termijn te kunnen nemen.''