Volledig scherm
PREMIUM
Denzel Dumfries wint een kopduel van Leroy Sané. © Pim Ras Fotografie

Nederland - Duitsland om 15.00 uur? Voor UEFA is dat geen optie

Veel kinderen zullen de wedstrijd van zondagavond tussen Oranje en Duitsland vanwege het tijdstip (20.45 uur) niet hebben kunnen zien. Was 15.00 uur geen optie? Voor de UEFA in elk geval niet. Hoe zit dat precies?

Quote

De affiches worden ingedeeld op basis van aantrekke­lijk­heid.

Joris de Boer (KNVB)

Door Maarten Wijffels

Vaak gehoord gisteren na de meeslepende interland in de Arena: ‘Het is weer leuk om Oranje te kijken’. Maar ook: ‘Kan zo’n topwedstrijd tegen Duitsland niet wat eerder op zondag? Want om 20.45 uur moeten mijn kinderen al naar bed’.

Het antwoord op die vraag is even simpel als teleurstellend: dat kan niet. In die zin dat Nederland (lees: de KNVB) er geen enkele invloed meer op heeft. Dit is de eerste kwalificatiereeks (EK of WK) in de historie die centraal is vermarkt door de UEFA. De Europese voetbalbond bepaalt hoe laat er waar en wanneer wordt gevoetbald in de race naar EURO 2020.

  1. Maher: Natuurlijk is het lekker om tegen PSV te scoren

    Maher: Natuurlijk is het lekker om tegen PSV te scoren

    Adam Maher besliste de wedstrijd tussen FC Utrecht en PSV (3-0) zaterdag in de 82ste minuut met een fraai schot van afstand. Gevoelens van revanche had de middenvelder niet, zei hij in De Galgenwaard. ,,Natuurlijk is het lekker om tegen PSV te scoren, maar het is niet zo dat ik er extra op gebrand was. Ik heb daar hele mooie tijden meegemaakt en kampioenschappen beleefd", zei Maher. ,,Ik ben weggegaan in een mindere periode, maar dat is ook voetbal.”