Nederland opent de jacht op Portugal en Frankrijk: zo realistisch is een extra Europees ticket

CoëfficiëntenMet drie Nederlandse ploegen in actie is een mogelijke coëfficiëntenregen aanstaande. Daarmee kan de voorsprong op de achtervolgers worden vergroot en het enorme gat op de concurrentie opnieuw een beetje worden teruggebracht.

5 reacties

 • Leo Haas

  1 jaar geleden
  Deze analyze is een beetje optimistisch. Inderdaad, "we" zijn op dit moment met een heel goed Europees seizoen bezig en als "we" dat volhouden (vier van de vijf ploegen overwinteren) en dat volgend jaar nogeens over doen, dan zouden "we" zesde (of zelfs vijfde) kunnen worden. Beide geven recht op twee directe en een indirecte CL plaats en geven "ons" recht op totaal zes Europese plekken. Ik zie AZ zich niet voor de CL groepsfase plaatsen of FC Utrecht voor de ECL. Moeten we dit wel willen?
 • Marcel Heijnen

  1 jaar geleden
  De berekening van Paulus klopt niet, want als je 2017/2018 eraf haalt en dan het huidige seizoen ook nog niet meetelt heeft Frankrijk 30,165, Portugal 30,8 en Nederland 27,2. En eigenlijk moet je dit jaar er ook al bijtellen en dan is Nederland t.o.v. Frankrijk nog 1,6 punt ingelopen en verschil met Portugal gelijk. En een plaats hoger betekent ook meteen 2 ploegen rechtstreeks in CL wat ook weer goed is voor positie Nederland.
 • Paulus de Mos

  1 jaar geleden
  Frankrijk ga je zomaar niet inhalen , weliswaar vervalt volgend jaar het voor Nederland rampzalige seizoen 2017/2018 maar in de overgebleven 3 seizoenen (muv het nu lopende seizoen) heeft Frankrijk gemiddeld 10 punten per jaar behaald en Nederland 6.6 en Portugal 10,3 Het verschil over 5 seizoenen genomen is met Frankrijk en Portugal een punt of 10 terwijl onze achtervolgers Oostenrijk ,Schotland en Rusland slechts op een punt of 4/5 onder ons staan
 • mike berg

  1 jaar geleden
  Ongeveer eens met onderstaande, alleen er moet wel ooit een stap vooruit moeten worden gezet om echt eens door te breken. Hoe meer ploegen de kans krijgen in Europa hoe meer geld er kan rond circuleren binnen Nederlandse clubs en hoe aantrekkelijker Nederlandse clubs worden.
 • Jan visser

  1 jaar geleden
  Het is juist beter als we niet meer stijgen. De club die het 5e Europese ticket krijgt haalt meestal de groepsfase al niet, en gaat er vaak af tegen kleintjes. Dit jaar toevallig niet omdat Feyenoord 5e was, maar eigenlijk hebben we maar 4 ploegen die iets in Europa te zoeken hebben. Maar de punten moeten wel over alle deelnemers verdeeld worden, dus met 6 ploegen wordt het gemiddelde lager. Europa is geen speeltuin, daar moet je winnen, andere landen begrijpen dat veel beter. Jan Visser