Volledig scherm
© anp

Nederlandse kranten komen superlatieven tekort

WK 2014Een 'supersensatie' van een 'ontketend Oranje', een 'weergaloze revanche'. De Nederlandse krantensites kwamen superlatieven tekort om de overwinning van het Nederlands elftal op wereldkampioen Spanje in het Braziliaanse Salvador onder woorden te brengen.

De Volkskrant noemt de zege 'een van de meest memorabele wedstrijden' van Oranje ooit. 'Onwaarschijnlijk en hallucinerend was de sfeer in stadion Fonte Nova, dat trilde en rilde van opwinding en waar de Nederlandse polonaise zich mengde met Braziliaanse samba. Olé in het kwadraat.'

'Swingend Oranje slacht wereldkampioen Spanje op historische avond', kopt het AD in zijn online editie. De 'spectaculaire en bijna onvoorstelbare zege' was na de eerste helft nog verre van zeker. Dankzij een 'juweeltje' van een gelijkmaker bracht Robin van Persie op slag van rust zijn ploeg terug in de wedstrijd.

Met de forse overwinning is 'het trauma van Zuid-Afrika voor even vergeten', schreef De Telegraaf op zijn website. Keeper Iker Casillas was 'de schlemiel van Spanje' na zijn blunder in de 72e minuut, waarna Van Persie de 4-1 liet aantekenen. Aan de hand van 'de gouden driehoek' met Robin van Persie, Arjen Robben en Wesley Sneijder nam Oranje revanche voor de verloren WK-finale van 2010.