Nederlandse scheidsrechters verschijnen niet langer voor de camera na wedstrijden

Met videoDe scheidsrechters in het Nederlandse profvoetbal verschijnen na wedstrijden voortaan niet meer voor de tv-camera’s om uitleg te geven over bepaalde beslissingen. De afgelopen jaren deden ze dat wel, maar de KNVB heeft als werkgever van de arbiters besloten om hiermee te stoppen.

63 reacties

 • F.W.J. Hoogsteder

  2 maanden geleden
  BELACHELIJK, het lijkt Qatar wel bij de KNVB ze proberen de sjeik daar na te doen, en die idioot van de FIFA
 • Rob Noordijk

  2 maanden geleden
  Nou dat past precies in het plaatje dat ik van de KNVB heb. Geen verantwoordelijkheid nemen, waar nodig. Ervan uitgaande dat een scheidsrechter altijd tracht oprecht te fluiten en hij ook maar een mens is. Zou hij mijn inzien achteraf aan de hand van de beelden, uiteindelijk uitleg moeten kunnen geven, ook als hij het in de wedstrijd net iets anders zag. Zo krijg je namelijk meer begrip voor elkaars besluitvorming en leer ja van elkaar. En meneer Gözübüyük, ach was dit niet de meneer met Respect
 • Paul Jong

  2 maanden geleden
  @A.J. van der Linden. En dat is precies het probleem. Waarom alleen voor de cqmara wanneer ze iets fout hebben gedaan? Alleen maar om ze te kunnen afzeiken? De spelers in het veld maken meer fouten, schwalbes, grove overtredingen. Waarom die niet op dat moment voor de camara. En als ze komen krijg je alleen maar standaard antwoorden.
 • E De Geus

  2 maanden geleden
  Helemaal mee eens.
 • eugene couprie

  2 maanden geleden
  Gedrag van scheidsrechters valt niet uit te leggen. Waar ze de ene week een penalty voor geven doen ze dat het weekend erop niet ( hun favoriete club soms?). Ook die stompzinnige uitleg van ze zit niemand op te wachten toch?