David Neres
Volledig scherm
David Neres © BSR Agency

Neres zet handtekening onder contract tot 2023

David Neres heeft vandaag zijn handtekening gezet onder een nieuwe verbintenis bij Ajax. De 22-jarige vleugelaanvaller bereikte vorige week al een akkoord over een nieuwe verbintenis tot medio 2023.

Door Freek Jansen

Het was in de voorbije weken een felle strijd om de handtekening van de Braziliaan. Atletico Madrid, Everton, Manchester United en Napoli waren concreet in de markt voor Neres.  Directeur voetbalzaken Marc Overmars was hen echter te snel af.

,,Het was geen gemakkelijke keuze voor David om te verlengen of een stap te maken naar een nieuwe club’, aldus Revien Kanhai van Forza Sports Group. ,,Bovenal omdat hij veel en goede opties had in het buitenland, het daarnaast goed naar zijn zin heeft in Amsterdam, maar uiteindelijk ook in een grotere competitie wil spelen. Echter heeft Ajax en in deze Overmars sterk gehandeld om hem bij Ajax te behouden.’’

De aanvaller is onderdeel van het invloedrijke Zuid-Amerikaanse Bertolucci Sports, waar ook onder meer David Luiz, Coutinho en Willian onderdeel van uitmaken. Zij werken op hun beurt met de begeleiding van Neres nauw samen met Forza Sports Group.

,,Er zijn duidelijke afspraken gemaakt de laatste weken. De verlenging van David was voor veel mensen een verrassing gezien de concrete en goede opties in het buitenland, alle complimenten dan ook aan Overmars en Ajax. Dit alles heeft David overtuigd om bij Ajax te blijven en opnieuw belangrijk te gaan zijn voor Ajax. Want dat was hij absoluut afgelopen jaar in de grote wedstrijden. En dat wil Ajax dus op deze manier belonen.’’