Volledig scherm
Nicolai Jorgensen © Mischa Keemink 2017

Newcastle United hengelt
naar Feyenoord-spits Jørgensen

Newcastle United heeft Nicolai Jørgensen op het oog als directe versterking. De Engelse formatie van manager Rafa Benitez zoekt aanvallende versterking om lijfsbehoud in de Premier League aannemelijker te maken. 

Door Mikos Gouka

De promovendus staat drie punten boven hekkensluiter Swansea City. De Engelsen zijn, volgens Engelse bronnen, bereid om miljoenen over te maken naar de Kuip.

Feyenoord zou vooralsnog niet staan te springen om de 27-jarige spits, vorig seizoen nog topscorer van de eredivisie, te laten verkassen. Allereerst omdat hij een hoofdrol zou moeten vertolken in de beoogde wederopstanding van de Rotterdammers in de tweede helft van het seizoen.'

Daarnaast gaat Jørgensen hoogstwaarschijnlijk het WK in Rusland als basiskracht in de Deense ploeg afwerken. Een dergelijke status heeft normaliter een positief effect op de marktwaarde van een spits. Het kapitaalkrachtige Newcastle United heeft nog tot het einde van deze maand om de clubleiding van Feyenoord te overtuigen. 

Jørgensen moet naar verluidt 23 miljoen euro opleveren. Volgens Engelse media heeft de Rotterdamse club een eerste bod afgewezen.