Volledig scherm
Oud-profs Nicky Hofs (links) en Tim Cornelisse (3e van links) vieren het kampioenschap met teamgenoot en MASV-voorzitter Eef Kasteel (rechts). © MASV/Facebook

Nicky Hofs scoort 14 keer in kampioenswedstrijd, SC Rheden 'doodziek' van titel MASV 3

De spectaculaire en tegelijk enigszins ongeloofwaardige titel van MASV 3 doet pijn in Rheden. Het tweede team van de plaatselijke SC liep de titel op doelsaldo mis door  twee monsterzeges (23-3 en 24-1) van de Arnhemmers in de laatste wedstrijden. ,,Dit klopt gewoon niet”, zegt Rheden-woordvoerder John Farkas onomwonden. 

Door die zeges pakte MASV 3 op de slotdag  van de competitie op doelsaldo ten koste van Rheden 2 de titel. ,,Dit is geen fair play. Dat snapt iedereen”, zegt Farkas, die vrijdagmiddag nog contact had met de voetbalbond. 

,,Er is op ons verzoek een waarnemer gestuurd naar de wedstrijd op donderdagavond, maar de KNVB kon mij nog niets vertellen over zijn bevindingen. In de media lees ik nu dat er geen onderzoek komt. Waarom informeert de KNVB ons als betrokkene hier niet over? Onbegrijpelijk”, zegt Farkas die maandag opnieuw contact opneemt met de KNVB en baalt van het gedrag van MASV. 

Zuur

Quote

Waarom dat provoceren? Zo ga je niet met elkaar om.

John Farkas

,,Zondag staan ze in Doesburg bij onze bekerfinale (4-1 winst op SC Veluwezoom 5, MG) langs de lijn in shirtjes met MASV 3 kampioen. Daarnaast zijn er vervelende berichten op Facebook. Waarom dat provoceren? Zo ga je niet met elkaar om. Wij hebben niets tegen MASV en SC Veluwezoom. Het thuisduel dit seizoen van ons eerste elftal tegen MASV was een geweldig feest. Ze hebben hier in de kantine voldoende besteed. Geweldig toch, zo kan het ook”, zegt Farkas die weinig heil verwacht van de KNVB.

,,Als de KNVB bepaalt dat alles rechtmatig is verlopen, dan leggen we ons daar bij neer. Zuur is het wel, omdat we met het tweede van SC Rheden graag hogerop willen."

'Niets geregeld'

Bij MASV is men zich van geen kwaad bewust. ,,Niets aan de hand”,zeggen de oud-profs Tim Cornelisse en Nicky Hofs in koor, die spelen bij MASV 3. ,,We hebben gewoon negentig minuten gas gegeven. Dat doen we normaal nooit. Bij een doelpunt of zes denkt iedereen normaal gesproken al aan de derde helft. Dat was deze keer niet het geval. We zijn gewoon doorgegaan’’, zegt Tim Cornelisse die niet blij is met alle commotie. ,,Er was niets geregeld. Ik speel voor de lol in MASV 3, dan ga ik me toch niet met dit soort zaken bezig houden. Rheden heeft in de competitie zelf ook grote uitslagen neergezet.’’

Ploeggenoot Nicky Hofs, die in het kampioensduel veertien keer doel trof, sluit zich bij die woorden aan en noemt de uitslag niet vreemd. ,,Je kent mijn kwaliteiten toch, dan is het niet merkwaardig’’, zegt Hofs grappend.

Binnen de perken

Volgens elftalleider Hans van der Meer van MASV is de score in het kampioensduel zelfs nog binnen de perken gebleven. ,,De keeper van SC Veluwezoom was geweldig, anders hadden we veertig keer gescoord.” Van der Meer baalt wel van het tumult. ,,Dit komt allemaal door een tweet van zo’n wijsneus uit Rheden. Het is vooral triest voor Tim Cornelisse en Nicky Hofs. Hun naam wordt hierdoor ten onrechte beschadigd.” 

Voorzitter Eef Kasteel, zelf ook speler van MASV 3, wil de affaire graag afsluiten. ,,De KNVB heeft een waarnemer gestuurd en die heeft niets vreemds gezien. Natuurlijk is het een hoge uitslag, maar SC Veluwezoom had een bij elkaar geraapt team zonder wissels. Dan kan zoiets gebeuren. We zijn de terechte kampioen en hebben Rheden vandaag ook gefeliciteerd met het winnen van de beker.’’

Quote

De keeper van SC Veluwezoom was geweldig, anders hadden we veertig keer gescoord

Hans van der Meer