Volledig scherm
Sam Lammers. © ANP Pro Shots
1
EINDE
1
  • Arber Zeneli 30'
  • Reuven Niemeijer 88'

Niemeijer bezorgt Heerenveen kater

Heerenveen moet nog minimaal twee weken wachten op de eerste thuiszege in de eredivisie. Ook na vandaag blijft de laatste thuiszege op 17 april tegen ADO Den Haag staan, nadat FC Emmen in de slotfase een dik verdiend punt weghaalde uit het Abe Lenstra-stadion (1-1).

Reuven Niemeijer bezorgde de bezoekers uit Drenthe in de 88ste minuut alsnog een punt. Zo wacht Heerenveen nog steeds op de eerste thuiszege van dit seizoen. Met de remise zetten de Friezen een ‘clubrecord’ neer door zeven duels op rij niet te winnen.

Volledig scherm
Michel Vlap in duel met Keziah Veendorp. © ANP Pro Shots

Emmen verdiende een punt. De formatie domineerde de openingsfase en was tot twee keer toe dicht bij de openingstreffer. Alexander Bannink en Caner Cavlan wisten doelman Warner Hahn niet te passeren Emmen kwam in de dertigste minuut op achterstand na een fout van Kjell Scherpen. De keeper verkeek zich volledig op een vrije trap van Arber Zeneli. Het was niet de eerste keer dit seizoen dat Scherpen in de fout ging.

Na rust was Heerenveen de gevaarlijkste ploeg. Het elftal van trainer Jan Olde Riekerink leek bijna zeker van de zege toen Jafar Arias in de slotfase een enorme kans voor Emmen miste. Even later sloeg Niemeijer alsnog toe.

Volledig scherm
Ben Rienstra begaat een overtreding op Michael Chacon. © ANP Pro Shots
Volledig scherm
Kjell Scherpen tast mis bij de vrije trap van Arber Zenili. © Cor Lasker
Volledig scherm
© Henk Jan Dijks
Volledig scherm
Arber Zanelli na zijn goal tegen Emmen. © ANP Pro Shots