Volledig scherm
Mitchell van der Gaag. © Pro Shots

Nieuwe NAC-trainer Van der Gaag wil 'heel veel': 'Dat wil de club zelf ook'

Mitchell van der Gaag begon de persconferentie vandaag met de zin dat 'hij blij en trots is dat hij hier vandaag mag zitten.' Van der Gaag voerde gesprekken met Heerenveen, schermde met interesse uit Australië, maar koos voor NAC. ,,Het buitenland is een droom die ik heb. Maar toen NAC kwam, was dat absoluut een optie. Zeker toen het concreet werd."

Dat had met te maken met zijn persoonlijke wensen, zoals de nieuwe trainer van de Bredase club het zelf omschrijft. ,,Een belangrijk argument zijn de mensen (technisch directeur Hans Smulders) met wie ik gewerkt heb. Want zeker in tijden dat het minder gaat, moet je het doen met mensen waar je voor staat. Vandaag (woensdag) heb ik voor het eerst gesproken met de staf. Ik weet wat er van mij gevraagd wordt, ik heb een goed beeld van de mogelijkheden."

Na een jaar FC Eindhoven en twee jaar Excelsior is NAC voor Van der Gaag weer een stap omhoog op de Nederlandse voetballadder. ,,Ik wil heel veel, dat wil de club zelf ook. De doelstelling is: beter doen dan afgelopen seizoen. Ik heb een visie die overeen komt met die van NAC. Vanaf dag 1 kijken wat de spelersgroep nodig heeft en van daaruit ga ik die visie implementeren. Uitgroeien tot een stabiele middenmoter zou mooi zijn, daar willen we met z’n allen naar toe."

Volop in beweging

,,NAC is een club die volop in beweging is. Altijd een vol stadion en een geweldig trainingscomplex. Het is duidelijk wat er van me verwacht wordt: hard werken en beter worden. Dat past bij het dna van de club. De cultuur van de club moet je meenemen in de keuze. Ik snap de vraag of NAC tweede keus was, omdat ik een club heb afgezegd (Heerenveen) en gesproken heb met een buitenlandse club. Ik snap de aanname, maar die is niet helemaal correct. Ik kan niet wachten tot we gaan beginnen."  

Volledig scherm
Hans Smulders (links) met Mitchell van der Gaag. © Pro Shots