Volledig scherm
Oud-speler Dennis Hulshoff noemde het shirt met de Schotse ruit al niet het mooiste, maar wel het meest bijzondere shirt dat hij droeg. © Go Ahead Eagles/Jeffrey Hurenkamp

Nieuwe uitshirt Go Ahead Eagles mogelijk gelekt

Kledingsponsor Hummel heeft mogelijk per ongeluk het nieuwe uitshirt van Go Ahead Eagles gelekt. Op het internationale twitteraccount van kledingsponsor Hummel verscheen opeens een - inmiddels verwijderde tweet- met daarin het mogelijke nieuwe uitshirt van de club. 

Het zou gaan om een replica van het uitshirt van 1994 tot 1996. Supporters van Go Ahead Eagles mochten het afgelopen jaar zelf stemmen op hun favoriete nieuwe uit- én thuisshirt van de afgelopen dertig jaar, vanwege de dertigjarige relatie met kledingsponsor Hummel.  Dat worden de nieuwe shirts voor het komende seizoen. De winnaars van die verkiezingen zijn nog niet bekend.

Heet hangijzer

Officieel worden de nieuwe shirts pas aan het begin van het nieuwe seizoen bekend. Go Ahead Eagles-woordvoerder Wouter Rutgers wil dan ook 'bevestigen, noch ontkennen' dat het hier om het nieuwe uitshirt gaat. 

,,Maar de vele reacties die we krijgen geven voor mij wel aan, dat het een heet hangijzer is. Of ik dit shirt lelijk vind? Volgens mij is het mooi van lelijkheid. Hoe dan ook: als dit het nieuwe shirt wordt, dan hebben de supporters gesproken.''  

Eagles B-SIDE 🦅 on Twitter

Het Twitter account van Hummel heeft het nieuwe uit-shirt van Go Ahead Eagles bekend gemaakt. Of het hier om een fout gaat is niet bekend. Het shirt is nog niet bevestigd door de club zelf.