Volledig scherm
Bart Nieuwkoop (l) en Sven van Beek balen na een tegendoelpunt in de thuiswedstrijd tegen Sjachtar Donetsk. Beiden zijn inmiddels weer fit © ANP Pro Shots

Nieuwkoop, Van Beek en Vermeer weer volop in training bij Feyenoord

De eens zo volle ziekenboeg bij Feyenoord loopt steeds verder leeg. Bart Nieuwkoop, Sven van Beek en Kenneth Vermeer trainden vandaag allemaal mee met de selectie van de Rotterdammers, die zich opmaakt voor de hervatting van de eredivisie zaterdag tegen VVV-Venlo.

Nieuwkoop viel in Den Haag tegen ADO (2-2) uit met een lichte hamstringblessure, die geen verstrekkende gevolgen bleek te hebben. Hij lijkt fit genoeg om zaterdag aan de aftrap te beginnen.

Ook Van Beek traint weer voluit mee na de heupblessure die hij in de Champions League-thuiswedstrijd tegen Sjachtar Donetsk (1-2) opliep. Van Beek zat tegen ADO nog niet bij de selectie, net als Vermeer. De doelman kampte met een lichte enkelblessure, waardoor hij zijn plekje als reservedoelman in Den Haag moest afstaan aan Justin Bijlow. 

Blessuregevallen

Met de (naderende) terugkeer van Nieuwkoop, Van Beek en Vermeer loopt het aantal blessuregevallen bij de Rotterdammers steeds verder terug. Alleen het centrale verdedigingsduo in het kampioensjaar, Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden, ontbreekt de komende tijd nog.

Feyenoord treedt zaterdag om 18.30 uur aan in de Kuip tegen VVV. De laatste eredivisiezege van Feyenoord dateert van 1 oktober, uit bij AZ (0-4). Daarna werd er gelijkgespeeld tegen PEC Zwolle (0-0), Roda JC (1-1) en ADO, terwijl Ajax de Klassieker met ruime cijfers wist te winnen: 1-4. De landskampioen staat zesde, op twaalf punten van koploper PSV.

Volledig scherm
Kenneth Vermeer