Volledig scherm
Luc Nijholt als derde van links, omringd door assistenten Rick Kruys en Marinus Dijkhuizen (links) en trainer Jean-Paul de Jong © Foto Ruud Voest

Nijholt vertrekt als assistent-trainer FC Utrecht

Luc Nijholt is opgestapt als assistent-trainer van FC Utrecht. Hij achtte zijn eigen rol overbodig sinds de nieuwe invulling van de technische staf bij de club, waarbij hoofdcoach Jean-Paul de Jong een managende rol heeft en het beulswerk op het trainingsveld gedaan wordt door twee andere assistenten, Rick Kruys en Marinus Dijkhuizen.

Nijholt beschouwde zijn rol als 'teveel op de achtergrond' en heeft in een gesprek met de club aangegeven moeite te hebben met zijn nieuwe manier van functioneren. Daarna is in overleg besloten om de samenwerking per direct te beëindigen.

Hoofdcoach Jean-Paul de Jong noemt het vertrek van Nijholt 'jammer'. ,,We zijn er aan de voorkant met elkaar ingestapt, maar uiteindelijk heeft hij aangegeven dat het toch niet de rol is zoals hij die ingevuld had willen zien. We gaan door met de dingen die we al ingezet hadden. Dat ging naar volle tevredenheid van staf en spelers en die rode draad zullen we voortzetten."