Volledig scherm
© ANP Pro Shots

Nog voor 2018 naamswijziging naar Johan Cruijff Arena

De Amsterdam Arena moet nog voor het einde van dit jaar zijn veranderd in de Johan Cruijff Arena. Dat beloofde Rutger Arisz, operationeel directeur van Ajax, vanmiddag tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders.

De naamswijziging zou al op 25 oktober moeten zijn gerealiseerd, maar dat bleek niet haalbaar. Alle betrokken partijen hadden iets langer nodig om het proces af te ronden. Op 25 april, de zeventigste verjaardag van de beroemde nummer veertien, werd een overeenkomst gesloten om de Arena naar de in 2016 overleden Cruijff te vernoemen.

Mini-stadion

Arisz maakte tijdens de bijeenkomst ook bekend dat het trainingscomplex wordt vernieuwd. Op parkeerterrein P2 moet een mini-stadion, met plek voor 6000 toeschouwers, komen. De Toekomst heeft nu een capaciteit van 2050. 

De Nieuwe Toekomst komen, een topfaciliteit op Europees niveau waar ruim 36 miljoen euro voor wordt gereserveerd. Het huidige complex moet worden uitgebreid naar vijftien velden, zo laat de club op de website weten.  Het eerste streven is om dit alles in 2022 klaar te hebben.

  1. Van Bommel kritisch op Lozano
    Na remise in Heerenveen

    Van Bommel kritisch op Lozano

    Hirving Lozano is vaak belangrijk voor PSV, maar de laatste twee weken presteert de Mexicaanse aanvaller in de ogen van Mark van Bommel niet naar behoren. De trainer haalde Lozano tegen FC Utrecht (2-2) in de 69ste minuut naar de kant. Tegen Heerenveen (ook 2-2) hoefde de buitenspeler na rust helemaal niet meer terug te komen op het veld. ,,Hij deed niet de dingen die we van hem vroegen’', legde Van Bommel na het duel in Friesland uit aan FOX Sports.