Volledig scherm
© ANP Pro Shots

Nog voor 2018 naamswijziging naar Johan Cruijff Arena

De Amsterdam Arena moet nog voor het einde van dit jaar zijn veranderd in de Johan Cruijff Arena. Dat beloofde Rutger Arisz, operationeel directeur van Ajax, vanmiddag tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders.

De naamswijziging zou al op 25 oktober moeten zijn gerealiseerd, maar dat bleek niet haalbaar. Alle betrokken partijen hadden iets langer nodig om het proces af te ronden. Op 25 april, de zeventigste verjaardag van de beroemde nummer veertien, werd een overeenkomst gesloten om de Arena naar de in 2016 overleden Cruijff te vernoemen.

Mini-stadion

Arisz maakte tijdens de bijeenkomst ook bekend dat het trainingscomplex wordt vernieuwd. Op parkeerterrein P2 moet een mini-stadion, met plek voor 6000 toeschouwers, komen. De Toekomst heeft nu een capaciteit van 2050. 

De Nieuwe Toekomst komen, een topfaciliteit op Europees niveau waar ruim 36 miljoen euro voor wordt gereserveerd. Het huidige complex moet worden uitgebreid naar vijftien velden, zo laat de club op de website weten.  Het eerste streven is om dit alles in 2022 klaar te hebben.

  1. ‘Duizenden’ doodsbedreigingen voor Babel na interesse van ‘Gala’
    'Nog geen deal'

    ‘Duizenden’ doodsbe­drei­gin­gen voor Babel na interesse van ‘Gala’

    Ryan Babel wacht nog op definitieve duidelijkheid over zijn club voor volgend seizoen. De Oranje-aanvaller bevestigde bij de training van Oranje in Zeist dat Galatasaray vergaande interesse heeft. ,,Zij hebben de beste papieren, maar er wordt gesproken met meer teams. Het zou niet de eerste keer zijn in voetbal en ook in mijn eigen carrière dat dingen anders lopen dan gedacht, dus ik wacht het nog even af allemaal.”