Volledig scherm
PREMIUM
Het elftal van Noord-Ierland. © BSR Agency

Noord-Ierland: Geen George Best, wel keihard werken

Opeens moeten we weer vrezen voor Noord-Ierland, het land van George Best. Het staat al negen punten voor op Nederland op weg naar het EK van volgend jaar.

Door Nik Kok

Zijn we in Nederland net de allesomvattende voetbalcrisis te boven, beschikken we eindelijk weer over spelers die de hele wereld wel wil hebben en omarmt het volk het elftal met de fraaie toekomst, is daar ineens Noord-Ierland. Een elftal met noeste verdedigers van Heart of Midlothian en Norwich City en hardwerkende aanvallers van Bolton Wanderers en Burton Albion, dat zomaar afstand neemt van Nederland én Duitsland. Tot nu toe dan. De nummer 33 van de wereldranglijst schrijft geschiedenis. Ze wonnen al hun vier kwalificatiewedstrijden, een score die het land nog nooit haalde.

  1. Maher: Natuurlijk is het lekker om tegen PSV te scoren

    Maher: Natuurlijk is het lekker om tegen PSV te scoren

    Adam Maher besliste de wedstrijd tussen FC Utrecht en PSV (3-0) zaterdag in de 82ste minuut met een fraai schot van afstand. Gevoelens van revanche had de middenvelder niet, zei hij in De Galgenwaard. ,,Natuurlijk is het lekker om tegen PSV te scoren, maar het is niet zo dat ik er extra op gebrand was. Ik heb daar hele mooie tijden meegemaakt en kampioenschappen beleefd", zei Maher. ,,Ik ben weggegaan in een mindere periode, maar dat is ook voetbal.”