Volledig scherm
Voetballers kijken aangeslagen naar de hulpverleners die in de weer zijn met Nouri. © ANP

Nouri op intensive care, maar buiten levensgevaar

Situatie stabielAjacied Abdelhak Nouri is vanmiddag tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen in Oostenrijk ineengezakt op het veld. De 20-jarige ligt op de intensive care, maar is buiten levensgevaar, meldt Ajax vanavond.

De club meldde eerder op de avond dat hartritmestoornissen de oorzaak zijn van het onwel worden van Nouri. De toestand van de speler werd toen als stabiel omschreven.

Nouri liep op het middenveld en zeeg plotseling ineen op het veld, zonder dat er een bal of tegenstander in de buurt was. Er kwamen snel ambulances bij en er werden schermen neergezet op het veld om in alle rust te kunnen behandelen. Daarna ging hij per traumahelikopter naar het ziekenhuis in Innsbruck.

Muisstil

De spelers van Ajax en Werder Bremen stonden zichtbaar aangeslagen op het veld. Ook het publiek was muisstil.

Nouri werd op het veld zeker tien minuten gereanimeerd. Ajax-directeur Edwin van der Sar kwam ook het veld op en sprak de spelers toe. De wedstrijd werd even daarna officieel gestaakt.

Iedereen werd verzocht het stadion in Zillertal te verlaten. Terwijl de mensen vertrokken applaudisseerden ze om Nouri te steunen.

Stabiel

,,Appie wordt sinds zijn aankomst in het ziekenhuis uitvoerig onderzocht. Hij heeft eigen hartslag, ligt wel aan beademing", meldde Ajax in een korte verklaring. ,,Hij wordt in slaap gehouden om hem zo optimaal mogelijk te kunnen behandelen. Onze gedachten zijn bij hem en zijn familie."

De andere spelers en de staf van Ajax zijn inmiddels teruggekeerd in Nederland. Daar kregen ze te horen dat hun ploeggenoot niet in levensgevaar verkeert.

De Ajacieden stonden tegen Werder Bremen, in de eerste oefenwedstrijd ter  voorbereiding op het nieuwe seizoen, vlak voor tijd met 2-1 achter toen Nouri plotseling onwel werd. 

Volledig scherm
Ajax-speler Abdelhak Nouri ligt op de grond tijdens het oefenduel met Werder Bremen waar hij last kreeg van hartritmestoornissen. © ANP
Volledig scherm
Ajax-speler Abdelhak Nouri ligt op de grond tijdens het oefenduel met Werder Bremen waar hij last kreeg van hartritmestoornissen. © ANP