Volledig scherm
© Pro Shots

NS: Regelen het graag, maar dit kón niet op zo'n korte termijn

UpdateAls het aan Feyenoord en PSV ligt, gaat de Eredivisietopper naar 17 december. De KNVB maakt morgen bekend of dat kan. In dat geval moet de bekerwedstrijd Roda JC-PSV naar een andere datum.

Aanvankelijk stond PSV-Feyenoord gepland voor vanmiddag 16.45 uur. Omdat PSV in de Europa League na hevige regenval ook vrijdag in actie moest komen tegen Estoril, werd het competitieduel naar dinsdag 2 december verplaatst. Later bleek dat de NS dinsdag geen extra treinen beschikbaar heeft om de 1200 Rotterdamse supporters tijdens de avondspits naar Eindhoven te krijgen.

Kritiek
De kritiek op de NS is onterecht, zegt NS-woordvoerder Eric Trinthamer. ,,We regelen het graag, maar dit kón gewoon niet op zo'n korte termijn'', zegt hij. ,,We moesten twee complete treinen plotseling dwars door de avondspits van Rotterdam naar Eindhoven laten rijden.

Dan waren heel veel forenzen die naar huis willen, daar de dupe van geworden. Wij hebben voorrang gegeven aan de vaste reizigers. Ik denk dat de kritiek nog veel groter was geweest als we een andere keuze hadden gemaakt.''

Feyenoord-directeur Eric Gudde zei zaterdag dat zijn supporters al jaren probleemloos naar uitwedstrijden gaan. Volgens de NS is het echter een misverstand dat vervoer van supporters risicoloos is: zo werden in september nog twee treinstellen vernield door Feyenoordfans. ,,Het gaat hier om bijzonder transport. Dus inclusief beveiliging, om deze jongens enigszins in toom te houden. Dat organiseer je niet in twee dagen, hoe graag we dat ook hadden gedaan.''