Volledig scherm

Omstreden Bulgaar fluit AZ onder valse naam

De oefenwedstrijd van AZ tegen Werder Bremen (1-2) in de Turkse plaats Belek blijkt te zijn gefloten door de omstreden Bulgaarse scheidsrechter Loetsjezar Jonov.

Volgens nationale tv-zender BNT leidde deze vorig jaar op non-actief gezette arbiter het duel onder een valse naam. De voetballers uit Alkmaar en Bremen gingen ervan uit dat de man Raitsjo Raitsjev heette.

'Dit verhaal bewijst eens te meer dan ons besluit hem te schorsen juist was', reageerde Kostadin Kostadinov, de voorzitter van de scheidsrechterscommissie van de de Bulgaarse voetbalbond (BFU), vandaag. Jonov en zijn assistenten Petar Taroelev en Emil Mitev behoorden tot de arbiters die in 2011 buitenspel werden gezet omdat ze internationale wedstrijden in Zuid-Amerika hadden geleid zonder de BFU daarin te kennen.

De echte Raitsjev toonde zich ook onaangenaam verrast, niet in de laatste plaats door de verrichtingen van zijn 'naamgenoot'. Deze gaf een dubieuze strafschop aan AZ - vond ook AZ, al scoorde Rasmus Elm natuurlijk wel - en liet de tweede helft om onduidelijke reden liefst 55 minuten duren. Kostadinov heeft de BFU gevraagd de zaak te rapporteren bij de UEFA.

Volledig scherm
© PRO SHOTS