Volledig scherm
© Pro Shots

Onderlinge balans in voordeel FC Groningen

De onderlinge resultaten tussen de bekerfinalisten PEC Zwolle en FC Groningen zijn ruim in het voordeel van de noorderlingen. Van de vorige 43 confrontaties in de eredivisie, eerste divisie, nacompetitie en het toernooi om de KNVB-beker won FC Groningen er 24. De ploeg uit Zwolle stapte acht keer als winnaar van het veld, elf duels eindigden in een gelijkspel. Het doelsaldo is met 81-40 riant in het voordeel van Groningen, zocht Infostrada uit.

PEC Zwolle en FC Groningen treffen elkaar zondag in De Kuip voor de derde keer in het bekertoernooi. Met de huidige hoofdtrainer Ron Jans als speler won de ploeg uit de hoofdstad van Overijssel in 1981 met 3-2 van de noorderlingen. In 2001 won FC Groningen met 3-0, mede door een doelpunt van Joost Broerse, die nu voor PEC Zwolle speelt. Arjen Robben was als invaller ook trefzeker.

Dit seizoen won PEC Zwolle in de eredivisie thuis met 2-0 van Groningen, door treffers van Johan Kappelhof (eigen doel) en Tomás Necid. Een week na de bekerfinale treffen de twee bekerfinalisten elkaar opnieuw, dan in de Euroborg.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement