Volledig scherm
© ANP Pro Shots

‘Ons tempo tegen PSV heel de wedstrijd volhouden, daar zit alleen Liverpool tegenaan’

Feyenoord zal als het aan trainer Giovanni van Bronckhorst ligt morgenavond in de wedstrijd tegen VVV weer als een komeet uit de startblokken schieten. Maar of de ploeg dan weer het niveau aantikt van de eerste helft tegen PSV, is nog maar de vraag. ,,Dat heel de wedstrijd volhouden, dat is maar voor weinig ploegen in Europa weggelegd. Ik denk dat alleen Liverpool daar tegenaan zit’’, zegt Van Bronckhorst.

Feyenoord hield het ook niet vol, maar de ploeg hield wel stand. De Rotterdammers verloren ook spits Nicolai Jørgensen met een hamstringblessure en de misselijke Jordy Clasie. Jørgensen is er tegen VVV niet bij, Clasie is weer fit. ,,In de spits kies ik tussen Van Persie en Vente’’, zegt Van Bronckhorst. ,,Hoe lang Van Persie kan spelen. Dat zien we morgen.’’

Afgelopen weekeinde kon de aanvoerder maar een minuut of twintig aan de bak. Maar Feyenoord weet ook dat de ploeg zondag tegen Emmen op kunstgras speelt en daar is de routinier op zijn zachtst gezegd niet dol op.

Volledig scherm
© Stanley Gontha/pro shots

Ook Eric Botteghin, overigens ook al geen fan van kunstgras, ontbreekt vanavond in de Kuip tegen VVV. De verdediger zal wederom worden vervangen door Sven van Beek, die tegen PSV uitstekend voor de dag kwam. ,,Het feest na PSV heeft voor mij één avond geduurd’’, zegt Van Bronckhorst. ,,Zeggen mijn spelers dat het een paar dagen duurde? Die hadden maandag vrij, dus dat kan. Maar vanaf dinsdag is de blik weer volledig naar VVV thuis gegaan.’’

  1. Oud-speler Usta nieuwe trainer MVV, Elsen technisch directeur

    Oud-spe­ler Usta nieuwe trainer MVV, Elsen technisch directeur

    Fuat Usta gaat aan de slag als hoofdtrainer van MVV Maastricht. De 46-jarige ex-prof van onder meer MVV, Fortuna Sittard, SC Cambuur, Sparta Rotterdam en Besiktas neemt de plaats in van Ron Elsen, die ruim vijf jaar als coach fungeerde van de Limburgse eerstedivisieclub. Hij gaat, als de onderhandelingen helemaal zijn afgerond, verder als technisch directeur bij MVV. Elsen (53) is al dertig jaar in dienst van de Limburgse club.