Giovanni Troupée.
Volledig scherm
Giovanni Troupée. © Pro Shots

Ontevreden Troupée: Ik wil niet nog een jaar als dit

Op de rechterflank raasde gisteren tegen FC Groningen (1-1) een vertrouwd gezicht voorbij bij FC Utrecht: de speler van het jaar van afgelopen seizoen. Giovanni Troupée (20) had voor het eerst sinds 28 januari weer eens een basisplek. ,,Dit kan zeker niet nog een jaar.”

Door Tim Reedijk

Zijn naam werd in verband gebracht met Feyenoord, PSV en enkele clubs in het buitenland. De wereld lag aan zijn voeten nadat Troupée afgelopen seizoen een vaste kracht was in een succesvol seizoen bij de club waar hij de hele jeugdopleiding doorliep. Dit jaar is echter alles anders. Sean Klaiber krijgt de voorkeur als rechtsback en dus zit er voor de Amsterdammer niets anders op dan wachten op die ene kans – en hem dan vervolgens grijpen.

,,Ik ben zeker niet tevreden”, verzuchtte Troupée na het duel met FC Groningen, waar hij voor het eerst sinds eind januari tegen Ajax de 90 minuten volmaakte. ,,Ik wil voetballen, ben nog jong. Vorig jaar heb ik alles gespeeld, dit jaar is dat er helaas niet van gekomen. Ik ben zeker niet blij met deze situatie en hoop dat het verandert.”

Quote

Op dit niveau voel je het wel in je benen als je wat minder minuten maakt

Giovanni Troupée
Giovanni Troupée.
Volledig scherm
Giovanni Troupée. © Pro shots

Uitgerekend in die topwedstrijd tegen Ajax stond hij wel in de basis. Toen stond Klaiber – net als tegen Feyenoord – rechtshalf. Ook tegen de Rotterdammers viel Troupée al na een dik halfuur in en deed hij het niet onverdienstelijk met Klaiber voor zich. ,,Toen deed ik het goed en stonden we goed. Het is jammer dat je er dan alsnog weer naast wordt gezet. Nu zat ik er weer dicht tegenaan en hoorde ik van de trainer dat ik goed bezig was en zou gaan spelen. Tegen ADO Den Haag viel ik al in met een assist, ik was op goed op weg om mezelf weer in de basis te spelen.”

Troupée mist wel wat ritme, vindt hijzelf. Waar hij normaal 90 minuten de complete flank wil bestrijken, merkte hij nu dat het in de slotfase van de wedstrijd meer moeite kost om ‘eroverheen te klappen’. ,,Op dit niveau voel je het wel in je benen als je wat minder minuten maakt. Daarom is het belangrijk dat ik mijn ritme weer terugkrijg en zo in de laatste vijf, tien minuten nog belangrijk kan zijn.”

En dus zit er voor volgend seizoen maar één ding op: voetballen. Heel veel voetballen. ,,Ik moet volgend jaar gaan spelen. Honderd procent”, zegt Troupée stellig. ,,We gaan kijken waar het op uitkomt.”