Volledig scherm
Fran Sol maakte twee doelpunten. © Pro Shots
5
EINDE
0
  • Ben Rienstra 21' 76'
  • Fran Sol 59' 70' 90'

Ontketend Willem II geeft PSV historisch pak slaag

NabeschouwingEen trainersontslag levert niet vaak een schokeffect op. Het vertrek van Erwin van de Looi bij Willem II wel. De ontketende spelers van de Tilburgse club maakten in een offensieve opstelling onverwacht totaal gehakt van koploper PSV: 5-0.

Nabeschouwing

De Tricolores begonnen al meteen goed aan het duel en kregen de eerste grote scoringsmogelijkheid. Ben Rienstra kon vrij inschieten van zo'n zeven meter, maar mikte precies op de vuisten van PSV-doelman Jeroen Zoet. Even later deed Rienstra het beter aan het eind van een fraaie aanval. Thom Haye stuurde met een fraaie steekbal Fernando Lewis diep, die Rienstra aanspeelde. Die schoof de bal van dichtbij onder het lichaam van Zoet door in het net: 1-0.

Willem II kreeg nog in de eerste helft ook een behoorlijke tegenslag te verwerken. Keeper Mattijs Branderhorst raakte geblesseerd, maar bleef wel tot de rust op het veld. Op slag van rust had hij nog een goede reflex op een inzet van Gaston Pereiro. Maar dat was het laatste wapenfeit van de keeper van Willem II, die zich moest laten vervangen door Timon Wellenreuther.

Sol
En kort na rust moest ook linksback Kostas Tsimikas geblesseerd naar de kant; Gilianiano Wijnaldum - met een enorme flater nog debet aan de 1-0 nederlaag bij Sparta - nam de plaats van de Griek in. Maar PSV profiteerde niet en onstnapte zelfs aan een grotere achterstand toen de opnieuw op de rechterflank opgestormde Lewis snoeihard op de paal schoot. Maar een minuut later was het toch zo ver: Fran Sol aarzelde niet toen hij op de kop van het zestienmetergebied werd aangespeeld. De Spaanse spits prikte de bal in de uiterste hoek: 2-0.

Nog was niemand in het stadion er van overtuigd dat het een driepunter zou worden voor de thuisploeg. Maar even later wel: Luckassen blokte een schot van Ben Rienstra met zijn arm en scheidsrechter Kuipers wees naar de stip. Fran Sol greep de kans aan om ook zijn twaalfde seizoenstreffer te maken: 3-0.

Deksel op de neus
Daarmee was het wel gedaan. PSV ging nog wel op zoek naar een aansluitingstreffer, maar kreeg het deksel op de neus. Ben Rienstra knalde met een fraai krulschot ook nog de 4-0 achter Zoet. In de slotminuut mocht Fran Sol na nog een keer een penalty nemen en weer bleef hij koel: 5-0. 'Tien, tien, tien', galmde er even door het Koning Willem II Stadion.

Wie had durven denken dat spelers als Thom Haye, Elmo Lieftink en Fernando Lewis (naast Ben Rienstra en Fran Sol) hoofdrollen zouden vertolken in een galashow tegen PSV, was vooraf ongetwijfeld uitgelachen. Maar het gebeurde. En Willem II zette dankzij deze bonuspunten een grote stap richting lijfsbehoud in de eredivisie.

LIVEBLOG

 geen nieuwe berichten

Einde tweede helft!

GOAL! 5-0 Willem II! Wéér Fran Sol, een hattrick!

Tweede gele kaart Derrick Luckassen!

PENALTY WILLEM II

Mo El Hankouri wordt vervangen door Jordy Croux

Nog enkele minuten tot het einde van de wedstrijd. Willem II gaat een historische zege boeken op PSV. Wie had dat verwacht?

Gastón Pereiro wordt vervangen door Pablo Rosario

Marco van Ginkel wordt vervangen door Sam Lammers

We gaan even terug in het archief. Willem II won 1 keer eerder met 4 doelpunten verschil van een club uit de traditionele top 3. Op 1 maart 1959 werd het 5-1 tegen Ajax. Aan de andere kant stevent PSV af op de grootste eredivisienederlaag sinds 7 december 2013 (2-6 tegen Vitesse). Dat was tevens de laatste keer dat PSV minimaal 4 treffers tegen kreeg.

GOAL! 4-0 Willem II! Wat gebeurt hier allemaal? Ook Ben Rienstra maakt zijn tweede, nadat hij Daniel Schwaab makkelijk van zich afzet. Wat een cijfers voor de Tilburgers.

Is dit de wederopstanding van Willem II? Het lijkt er erg op. Een ongekende stunt tekent zich af in het Koning Willem II Stadion na een rumoerige week.

GOAL! 3-0 Willem II! Fran Sol met zijn twaalfde van het seizoen. De spits schiet de bal beheerst in de linkerbenedenhoek. Zoet kiest de verkeerde hoek.

Gele kaart Derrick Luckassen

PENALTY WILLEM II

PSV kan voor het eerst in ruim vier jaar verliezen bij een club uit het rechterrijtje. Toen werd met 2-0 verloren bij RKC Waalwijk (2 februari 2014).

Wellenreuther met een identieke save aan die van Branderhorst in de eerste helft. De Jong probeert het, maar de Duitse reservedoelman heeft een uitstekende reflex in huis.

Nog een half uur te spelen. Willem II won op 28 maart 2004 voor het laatst thuis van PSV (3-1). Bij Willem II waren Tom Caluwé en Bart Van den Eede (2) de doelpuntenmakers. Tussendoor was PSV'er Johan Vonlanthen trefzeker. Kevin Hofland kreeg dat duel rood.

Santiago Arias wordt vervangen door Mauro Júnior

Voor Sol is het zijn elfde competitietreffer (eentje meer dan heel vorig seizoen) en zijn eerste van buiten de zestienmeter.

Goal! 2-0 Willem II! Een enorme stunt is in de maak door een doelpunt van Fran Sol! PSV bakt er eigenlijk niets van en krijgt na de eerste waarschuwing van Lewis alsnog de goal om de oren. Dikverdiend.

laad oudere berichten
Terug naar boven

Statistieken

Gele kaarten
1
3
Rode kaarten
0
1
Balbezit
47%
53%
Strafschoppen
2
0
Hoekschoppen
3
10
Vrije trappen
8
11
Overtredingen
8
9
Buitenspel
3
1
Schoten op paal / lat
1
0
Schoten op doel
7
3
Gered door de doelman
3
2
Schoten naast
3
7
Terug naar boven

Opstelling

4-2-1-3
4-3-3
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Bank

Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Terug naar boven