Volledig scherm
Volendam-doelman Mitchel Michaelis wordt gewon afgevoerd. © Rob Romer

Oogkas Volendam-doelman verbrijzeld na ongelukkige botsing

Voor Volendam-doelman Mitchel Michaelis (25) duurde het duel met FC Twente  (1-2) gisteravond nog geen tien minuten. De boomlange keeper van de thuisclub kwam al vroeg in de wedstrijd ongelukkig in botsing met Rafik Zehknini en moest met een ernstige hoofdwond van het veld worden gedragen.

Michaelis werd naar het ziekenhuis afgevoerd waar een gebroken jukbeen en verbrijzelde oogkas werden vastgesteld. Hij moet worden geopereerd en is zeker tot de winterstop uitgeschakeld.

Geen opzet

Zowel Michaelis als Zehknini stormden op een voorzet vanaf de rechterkant af, waarbij ze ongelukkig met elkaar in botsing kwamen. Zehknini werd in de eerste helft uitgefloten door de Volendamse aanhang, maar de jonge Noor kon weinig doen aan de botsing. Hij kreeg wel geel van scheidsrechter Van der Eijk.

Met Nordin Bakker als vervanger onder de lat hield Volendam bijna de gehele eerst helft stand. Maar vlak voor rust zorgde Wout Brama met een fraaie uithaal voor de 0-1. Volendam kwam in de tweede helft via Boy Deul verdiend op gelijke hoogte, maar Peet Bijen schoot FC Twente vlak voor tijd alsnog naar de winst.

Volendam begon het seizoen met doelman Jordy van Stappershoef. Hij liep tegen Jong PSV een hersenschudding op waarna Michaelis de kans kreeg.