Ook Ajax-vrouwen uitgeschakeld in Europa

De voetbalsters van Ajax zijn er niet in geslaagd de tweede ronde te bereiken in het hoofdtoernooi van de Champions League. Het Italiaanse Brescia was woensdag op eigen veld met 2-0 te sterk voor de landskampioen. Thuis had Ajax vorige week met 1-0 gewonnen.

Ajax kwam in de 23e minuut op achterstand door een doelpunt van Katarzyna Daleszczyk. De Poolse schoot uit een hoekschop direct raak. Lang leek een beslissing in de reguliere speeltijd uit te blijven, maar zeven minuten voor tijd werd het 2-0 voor de thuisploeg uit een vrije trap. De Portugese Mónica Mendes was de maker van het beslissende doelpunt.

Het was voor het eerst dat Ajax aan de Champions League deelnam. Het elftal van trainer Benno Nihom bereikte het hoofdtoernooi door in de kwalificatie af te rekenen met het Estse Pärnu Jalgpalliklubi, het Letse Rigas FS en het Belgische Standard Luik.

Lieke Martens

Lieke Martens maakte namens FC Barcelona de openingstreffer in het duel met Avaldsnes. De Spaanse ploeg won met 2-0 nadat het vorige week de uitwedstrijd al met 4-0 had gewonnen. Ook toen scoorde Martens eenmaal. De Oranje-international werd eerder al gekozen tot Europees voetbalster van het jaar en is ook nog in de race voor de titel wereldvoetbalster van het jaar bij voetbalbond FIFA.

Volledig scherm
© PRO SHOTS