Volledig scherm
De selectie van Feyenoord, onder aanvoering van Ron Vlaar (midden), op de eerste training na het ontslag van Mario Been. Uiterst rechts Miguel Nelom.

Ook nieuwkomers stemden vóór vertrek Been

De spelersgroep van Feyenoord besloot dinsdag de vijf nieuwkomers bij Feyenoord niet mee te tellen in de uiteindelijke stemuitslag over de positie van Mario Been. Maar ook de verdedigers Kaj Ramsteijn en Miquel Nelom stemden in eerste instantie vóór een vertrek van de trainer.

Daarmee zegden in totaal vijftien spelers het vertrouwen op in Been, die nog dezelfde dag vertrok uit het trainingskamp in Ermelo. Omdat beide jonge spelers pas sinds de voorbereiding tot de selectie van Feyenoord behoorden, werd de opvallende mening van het tweetal niet meegenomen in de officiële telling, meldt het AD vandaag. 

Ramsteijn en Nelom, beiden spelers van Jong Oranje, werden in het recente verleden nog niet rijp genoeg geacht voor een plek in de selectie van Feyenoord. Trainer Mario Been besloot ze afgelopen seizoen op huurbasis bij kleine broer Excelsior te stallen. Na hun terugkeer afgelopen maand in de Kuip maakten ze meteen een uitstekende indruk. Nelom lijkt op weg naar een basisplaats en Ramsteijn dient na de verkoop van André Bahia als eerste vervanger van het onaantastbare duo Ron Vlaar en Stefan de Vrij. 

Pal achter Been
Alleen het vijftal Ruben Schaken, Dani Fernández, Sekou Cissé, Kostas Lamprou en Kamohelo Mokotjo ging deze week pal achter de trainer staan. 

Dat de veelal jonge spelers met het zetten van hun handtekening zich niet gerealiseerd zouden hebben dat het de aftocht van Mario Been zou inleiden, is volgens aanvoerder Ron Vlaar onzin. 

'Dat het grote gevolgen zou kunnen hebben is door meneer Van Geel en door mij herhaaldelijk gezegd,' laat Vlaar weten. 'Iedereen was er van doordrongen wat de uitkomst van de stemming zou kunnen betekenen.' 

Onthutst
Been was onthutst toen hij te horen kreeg welke spelers hem hadden laten vallen. De trainer, die niet uitgebreid met de media wil communiceren en donderdag nog een televisieploeg van de regionale zender RTV Rijnmond in het Spaanse Carihuela de deur wees, had verwacht dat de jonge spelers als Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Erwin Mulder, Jerson Cabral, Bart Schenkeveld en Ricky van Haaren, die onder hem juist veel speeltijd kregen, zonder twijfel achter hem zouden staan. 

'Ik kan het bijna niet geloven,' liet Been na het uitlekken van het stemgedrag weten. 'Het is een enorme klap voor mij. Ik heb echt nooit signalen gekregen dat het deze kant zou opgaan.'