Volledig scherm
Orlando Trustfull in een onderonsje met De Boer. © pro shots

Ook Trustfull vertrekt bij Ajax

In het kielzog van Frank de Boer vertrekt ook zijn assistent Orlando Trustfull, die vorige zomer aan de technische staf werd toegevoegd. Zijn contract loopt op 1 juli af.

Dat de technische staf voor komend seizoen op de schop gaat, komt niet als een verrassing. Onder de drie assistenten van De Boer - Dennis Bergkamp, Orlando Trustfull en Hennie Spijkerman - was de communicatie en taakverdeling verre van optimaal.

Met name Bergkamp en Trustfull zouden een moeizame relatie onderhouden. Trustfull werd afgelopen seizoen toegevoegd aan de staf, op voorspraak van De Boer. Hij was dominant aanwezig op het trainingsveld, bedoeld om de spelersgroep van Ajax op een wat andere toon te benaderen.

Bergkamp en in mindere mate Spijkerman hadden echter moeite met de aanpak van Trustfull, die bij wedstrijden ontbrak in de dug-out, maar wel een grote rol had op het oefenveld. Andersom was er juist onvrede over de afwachtende inbreng van Bergkamp, die tijdens wedstrijden amper betrokken is bij de coaching van het team.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement