Volledig scherm
Lasse Schöne (r) in duel met Frederico Bernardeschi. © Getty Images

‘Op dit niveau krijg je niet veel kansen, dan moet je zorgvuldig zijn’

Lasse Schöne was na het gelijkspel van Ajax tegen Juventus (1-1) in de eerste aflevering van de kwartfinale van de Champions League vooral teleurgesteld. ,,Ik denk dat er meer in had gezeten”, zei hij.

,,Natuurlijk is Juventus een heel goede ploeg”, besefte de Deense middenvelder. ,,En Ronaldo maakt het enige kansje dat hij krijgt. Maar wij waren in mijn ogen sterker. Dan moet je eigenlijk winnen. Helaas is het anders gelopen. Op dit niveau krijg je niet veel kansen. Dan moet je zorgvuldig zijn.”

Schöne ziet dinsdag wel kansen voor Ajax in de return in Turijn. ,,Wij hebben ons dit seizoen in Europa in bijna alle uitwedstrijden laten zien”, doelde hij op ontmoetingen op vreemde bodem met Benfica, Bayern München en Real Madrid. ,,Ik geef ons best een goede kans om door te gaan naar de halve finales. Ja, dat meen ik echt.”

Bekijk hieronder de samenvatting van het duel tussen Ajax en Juventus:

  1. Sloetski geeft Vitesse ‘goede kans’ op bereiken finale play-offs

    Sloetski geeft Vitesse ‘goede kans’ op bereiken finale play-offs

    Trainer Leonid Sloetski van Vitesse ziet de return tegen FC Groningen, morgen in Arnhem, in de halve finales van de play-offs om Europees voetbal met vertrouwen tegemoet. ,,Ik geef ons een goede kans, de spelers gaan alles geven'', zegt de Russische coach. ,,We moeten dominanter en agressiever zijn. Je krijgt te maken met een tegenstander die gaat verdedigen. Zij gaan tegenhouden, wij gaan aanvallen en op zoek naar een doelpunt.''